Säilytystilaa – silleen sopivasti

Ongelman kuvaus:

Eri elämäntilanteissa säilytystilan tarve asunnossa vaihtelee huomattavasti. Silti rakentamisessa on yleensä otettu hyvin heikosti huomioon tarpeet erilaisille ja eri kokoisille säilytystarpeille. Sopivien ja tehokkaiden säilytsratkaisujen hankinta jälkikäteen on tuskallista (ainakin minulle).

Ratkaisuehdotus:

Otetaan jo asuntoja rakennettaessa ja suunniteltaessa huomioon asukkaiden eriävät säilytystilan tarpeet. Luodaan järjestelmä, jossa samaan pohjaratkaisuun voidaan modulaarisesti ja dynaamisesti lisätä tai poistaa säilytysratkaisuja eri käyttötarkoituksiin.

Säilytysratkaisut on räätälöity kyseisen taloyhtiön asuntojen pohjaratkaisuihin, joten neliöt tulevat mahdollisimman tehokkaasti käyttöön. Asukas voi uuteen asuntoon muuttaessaan valita tarvitsemansa säilytysratkaisut, niiden valmistusmateriaalit ja viimeistelyn ja tilanteen muuttuessa helposti lisätä tai poistaa säilytystilaa erilaisille esineille tarpeen mukaan.

Sidosryhmäkaavio:

Asukas: taloyhtiössä vuokralla tai omistusasunnossa asuva henkilö, joka haluaa räätälöidä asuntonsa säilytystilaratkaisut kulloisenkin tarpeen mukaan.

Taloyhtiö: asunto-osakeyhtiö, joka ylläpitää rakennusta.

Rakennuttaja: asuinrakennuksen rakennuttaja.

Huonekaluvalmistaja: tarjoaa tuotteitaan.

Jakelukanavat:

  • Rakennusvaiheessa rakennuttaja konsultoi järjestelmän asiantuntijoita sopivien ja säilytystilan kannalta muunneltavien pohjaratkaisujen tekemiseksi. Kun talon pohjaratkaisujen speksit ovat selvillä lisätään ne järjestelmään.
  • Huonekaluvalmistaja voi lisätä järjestelmään tietokoneella speksien mukaisia vaihtoehtoja eri valmistusmateriaaleilla ja viimeistelyilllä.
  • Asukas/taloyhtiön edustaja voi tietokoneella/padilla/puhelimella katsella, suunnitella ja tilata asuntoon säilytysratkaisuja.

Tulovirrat:

Säilytysmoduulien speksien suunnittelu ja muutosten tekeminen asuntoihin. Maksajana joko asukas tai asunto-osakeyhtiö. Mahdollisesti siivu huonekaluvalmistajien järjestelmän kautta tehdystä myynnistä.

Taloyhtiöllä voi olla sopimus tietystä määrästä säilytysmoduuleita (vrt. tavallisesti kiinteät kaapistot), joista esimerkiksi vuokralla asuvat voivat sitten valita haluamansa.

Takatukki:

  1. Asukas haluaa suunnitella asuntonsa säilytysratkaisut
  2. Asukas tekee tilauksen muutoksesta
  3. Huonekaluvalmistaja lisää tuotteita järjestelmään

2,914 thoughts on “Säilytystilaa – silleen sopivasti