Tutkimusartikkelit
Korkalo L, Hovinen T, Skaffari E, Vepsäläinen H, Lehto R, Nissinen K, Freese R, Erkkola M. Lasten sekaruokavaliossa maitotuotteet ovat merkittävä energian ja ravintoaineiden lähde – Kasvis- ja vegaaniruokavalioissa on niukasti jodin lähteitä. Suomen Lääkärilehti 2023;78:e36058. www.laakarilehti.fi/e36058
Ravintoaineiden saantilähteitä kuvaavat taulukot.
Hovinen T, Korkalo L, Freese R, Skaffari E, Isohanni P, Niemi M, Nevalainen J, Gylling H, Zamboni N, Erkkola M, Suomalainen A. Vegan diet in young children remodels metabolism and challenges the statuses of essential nutrients. EMBO Molecular Medicine 2021;e13492. DOI: doi.org/10.15252/emmm.202013492
Pro gradu -tutkielmat
Karonen V. Kasvis- ja vegaaniruokavalioiden noudattamisen yhteys elimistön rautatilaan päiväkoti-ikäisillä lapsilla ja heidän huoltajillaan. [Pro gradu -tutkielma, Helsingin yliopisto]. 2023. http://urn.fi/URN:NBN:fi:hulib-202312144445
Leinonen J. Association of Plant-Based Diet with Serum Amino Acid Concentrations in Children. [Pro gradu -tutkielma, Helsingin yliopisto]. 2023. http://urn.fi/URN:NBN:fi:hulib-202312144446
Tilli V. Serum fatty acid profiles of vegan, vegetarian, and omnivore 2−7-years old Finnish children. [Pro gradu -tutkielma, Helsingin yliopisto]. 2023. http://urn.fi/URN:NBN:fi:hulib-202312144444
Kettunen E. Animal source energy as an indicator of dietary composition: associations with cholesterol metabolism in Finnish preschoolers. [Pro gradu -tutkielma, Helsingin yliopisto]. 2020. http://urn.fi/URN:NBN:fi:hulib-202012104972
Rehn S. Where do they get their protein from? Dietary nutrient intake of children in Helsinki day-care centres eating either vegan or omnivore meals. [Pro gradu -tutkielma, Helsingin yliopisto]. 2019. http://urn.fi/URN:NBN:fi:hulib-202001221151