Suunnittelua ja sattumia

Teimme alkukesästä opintomatkan Lontooseen ja kirjasimme tunnelmia matkakumppaniemme kanssa matkablogiin.  Matkan tavoitteena oli löytää uusia ajatuksia johtajuudesta, luovilta aloilta ja tulevaisuudesta ja yhdistää niitä oppimisen ja osaamisen kehittämiseen.

Matkan toteutuminen oli pitkän suunnittelun tulosta, niin kuin asiat usein ovat. Kuitenkin hauskan ja antoisan siitä teki se, että valmiin suunnitelman ja struktuurin sisällä ja lisäksi tapahtui valtavasti spontaaneja asioita. Niin usein on. Tälle yksinkertaiselle asialle emme kuitenkaan arjen työtilanteissamme aina muista antaa riittävästi tilaa. Eli: suunnittele – ja jätä suunnitelma sitten riittävästi taka-alalle, jotta mahdollistat sattumat. Mahdollisuuksia tulee näkyviin, kun mieli on avoinna ja olet hereillä.

Sattumien mahdollistamista kuvaa englanniksi käsite serendipity – finding pleasant or useful things by chance.

Blogi löytyy täältä:

http://creatingpresence.wordpress.com/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *