Kenen enkelit?

Kuka saa määritellä millaisia enkelit ovat ja miltä ne näyttävät? Tätä kysymme Kenen enkelit? Taidetta, tutkimusta ja lumoa -hankkeessa, jossa luomme ja tutkimme nykyaikaisia mielikuvia enkeleistä.   

Hankkeessa tieteellinen ja taiteellinen työskentely yhdistyvät luovaksi prosessiksi, jonka keskiössä ovat valokuvataiteilija Hanne Kiiverin teokset ja niiden katsojat. Kuvista koottu näyttely kiertää pääkaupunkiseutua vuoden 2024 aikana. Näin enkeleitä voi kohdata  esimerkiksi ostarilla, galleriassa, kirkossa ja internetissä. 

Kuvien herättämiä ajatuksia ja reaktioita kerätään yleisöltä tutkimusaineistoksi avoimen kyselyn ja työpajojen avulla. Halukkaat voivat myös ilmoittautua vapaaehtoisiksi suunnittelemaan ja toteuttamaan yhdessä Kiiverin kanssa uusia enkelikuvia. Tutkijat dokumentoivat kuvien tekoprosessin uudeksi tutkimusaineistoksi. Uudet enkelikuvat esitellään loppunäyttelyssä. Lisäksi hanke tuottaa erilaisia julkaisuja.

Kenen enkelit? -hanke on saanut Koneen Säätiön rahoituksen vuosille 2023-2026 ja se sijoittuu Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan uskontotieteen oppiaineeseen.