Uutiskirje 1

Symposiumin ilmoittautumisaika on päättynyt. Saimme runsaasti ilmoittautumisia ja esitelmäehdotuksia, joita järjestelytoimikunta parhaillaan käsittelee.

Helsingin yliopistossa järjestetään 5.-6.2.2015 valtakunnallinen symposium Kirjoittamisen tutkimuksen päivät. Tutkimuskenttä on aihepiireiltään laaja ja samalla monitieteinen, -menetelmäinen ja -näkökulmainen. Tutkijat ovat kiinnostuneita mm. kirjoittamisen produkteista eli teksteistä (eri näkökulmista), kirjoittamisen kognitiivisista prosesseista ja käytännön työprosesseista, kirjoittamisesta identiteettityönä sekä kirjoittamisen ja tekstien tuottamisen institutionaalisista, sosiaalisista, kulttuurisista ja historiallisista käytänteistä.

Symposiumin on tarkoitus olla rakenteiltaan kevyt: Yksi sali, jossa kaikki esitelmät pidetään, ohjelma sähköisesti verkossa, ei osallistumismaksua, omakustanteinen illallinen.

Lisätietoja symposiumista seuraavassa uutiskirjeessä.

Mahdolliset tiedustelut: kirjoittamisen-tutkimus [at] helsinki.fi.

Järjestelytoimikunta:
Lauri Haapanen (suomen kieli, HY), Tuula Lehtonen (Kielikeskus, HY), Henna Makkonen-Craig (pj., suomen kieli, HY), Taru Nordlund (suomen kieli, HY), Sara Routarinne (Opettajankoulutuslaitos, HY), Kimmo Svinhufvud (vpj., Kielikeskus, HY).