Etusivu

Kuvaus

Tämä on oheismateriaali liittyen korva-, nenä- ja kurkkutautipotilaan tutkimiseen. Materiaalin tavoitteena on ohjata opiskelijoita tutkimaan korva-, nenä- ja kurkkutautipotilaita. Materiaalin avulla opiskelija osaa tunnistaa ja nimetä keskeiset rakenteet korvasta, nenästä, nielusta, nenänielusta, kurkunpäästä ja kaulalta. Lisäksi materiaalissa opetetaan tunnistamaan ja käyttämään asianmukaisesti potilaan tutkimisessa käytettäviä instrumentteja.

Oppimateriaalikokonaisuuden toteuttajat

Karin Blomgren, Antti Aarnisalo:

Olemme tehneet nämä sivut auttaaksemme Sinua korva-, nenä- ja kurkkupotilaan tutkimisessa. Sivujen avulla voit myös kerrata tietojasi ja taitojasi tai oppia aivan uusia asioita.

Monet ammattiryhmät pääsevät työssään kurkistamaan pään pieniin ja mielenkiintoisiin aukkoihin: Lääkärit ja hammaslääkärit diagnosoivat ja hoitavat sairauksia, laboratorio- ja sairaanhoitajat ottavat näytteitä, kuulontutkijat ja korvakappaleenvalmistajat ottavat valumalleja korvista jne. Ja kukapa ei olisi tiiraillut taskulampulla omaan tai sukulaisensa suuhun kun kurkku on kipeä tai kun ruoto pistää kurkussa. Ennen sairauksien ymmärtämistä täytyy kuitenkin tietää miltä terve ja normaali näyttää ja miten sen voi nähdä.

Toivomme, että näistä sivuista on Sinulle hyötyä ja iloa työssäsi ja opinnoissasi. Olemme kiitollisia, jos annat meille palautetta ja ideoita sivuston parantamiseksi.

 

Katso koko video

Titta på video