Tekijät

Lasten filosofiapajat järjestää Helsingin yliopiston filosofian opiskelijoiden ainejärjestö Dilemma ry. Pajojen järjestäjäryhmässä on mukana joukko opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita filosofian opettamisesta, lasten kanssa toimimisesta sekä uudenlaisista tavoista tehdä filosofiaa.

Akseli Huhtanen

Akseli opiskelee käytännöllistä filosofiaa, tykkää samoilla metsässä ja on työskennellyt mm. Leirikesä ry:n lastenleireillä, lukion filosofian opettajana sekä järjestöasioiden parissa. Lasten kanssa filosofoinnissa Akselia kiinnostavat erityisesti uudenlaiset tavat suhtautua vanhoihin kysymyksiin.

Sähköposti: akseli.huhtanen (at) helsinki.fi

Minna-Kerttu Vienola

Minna-Kerttu on 22-vuotias filosofianopiskelija. Filosofianopintojen ohella hän suorittaa parhaillaan aineopettajan opintoja ja pitää ensimmäisiä filosofiantuntejaan. Opintojen ulkopuolella häntä kiinnostavat erityisesti kirjallisuus, musiikki sekä kuvataiteet. Hän on tehnyt töitä niin lasten kuin nuortenkin kanssa mm. nuorten filosofiatapahtuma Nufitissa, opetustoimessa peruskoulussa ja lukiossa sekä tarhaikäisten lastenhoitajana. Lasten kanssa on Minna-Kertun mielestä parasta innostuva asenne, ajattelun rajattomuus sekä yllättävien näkökulmien löytäminen.

Sofia Blanco Sequeiros

Sofia on 20-vuotias käytännöllisen filosofian pääaineopiskelija. Filosofian lisäksi Sofiaa kiinnostavat erityisesti kirjallisuus ja teatteri. Hän on tehnyt töitä kaikenikäisten lasten ja nuorten kanssa ensin miekkailuvalmentajana ja sen jälkeen Oulun Taidekoululla teatteri-ilmaisun ohjaajana. Lasten kanssa tekemisessä Sofiaa kiinnostaa eniten lasten lennokas ja heittäytyvä tapa suhtautua maailmaan.

Aleksis Vuoksenmaa