Nellistä Helkaan

This post is also available in: englanti ruotsi

Nelli-portaali poistuu käytöstä vuoden 2016 lopussa.

31.12.2016 jälkeen Nellissä ei voi enää tehdä tiedonhakuja, palveluun ei voi enää kirjautua, eikä Oma Nelli -palveluun tallennettuja tietoja voi enää tarkastella.

Nelli-portaalin korvaa Helsingin yliopistossa uusi Helka. Nellissä olevat lehdet ja muut tietoresurssit löytyvät jo nyt uudesta Helkasta.

Jos sinulla on tallennettuja tietoja Oma Nelli -palvelussa, voit siirtää ne talteen ennen 31.12.2016. Siirtääksesi tietoja pois Oma Nelli -palvelusta tutustu ohjeeseen Miten saan tietoni pois Nelli-portaalista?

12 Replies to “Nellistä Helkaan”

 1. Ovatko aikaisemmat NELLI koodit HYO dosentille voimassa uudessa HELKA palvelussa?
  Jos tulee tehdä jotain toimia näiden saamiseksi ilmoitatteko?

  1. Hei,
   kiitos kysymyksestä.
   Tarkoittanet HY:n käyttäjätunnuksia? Ne toimivat myös Helkassa.
   Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin osoitteessa e-libary[at]Helsinki.fi
   Ystävällisin terveisin,
   MiH / E-kirjastopalaute

 2. Onko Helkassa sitten samat aineistot kuin nellissä? Olen käyttänyt Nelliä myös toisen yliopiston aineistojen löytämiseen, joten pitänee odotella mihin hakupalveluun sieltä ohjaavat. Entä etäkäyttö, pitääkö olla VPN:ssä kiinni ennen kuin hakee, jotta näkee kaikki artikkelit hausta vai näkyykö viitetiedot ilmankin (jolloin voisi kirjautua vasta kun löytää kivan artikkelin)

 3. Hei,
  kiitos kysymyksestä.
  Kaikki Nellin aineistot löytyvät jo nyt uudesta Helkasta.
  VPN-yhteys tai etäpalvelimen kautta kirjautuminen tarvitaan vasta siinä vaiheessa kun itse artikkelia halutaan mennä lukemaan. Artikkelihaku ja viitetietojen tarkastelu onnistuu ilman kirjautumista.

  Vastaamme mielellämme myös lisäkysymyksiin osoitteessa e-library[at]Helsinki.fi

  Ystävällisin terveisin,
  MiH / E-aineistopalaute

 4. Säilyvätkö muut palvelut, joita on käytetty Nellin kautta ja yhteydessä esim. Refworks? Mahdollistaako uusi Helka yhtä sujuvan tallennuksen Refworksiin?
  Säilyykö Nellin tarjonnan laajuus vai raukeavatko monetkin nykyiset lisenssit? Resurssien riittävyydestähän tässäkin varmaan on perimmältään kysymys…

  1. Hei!
   Viitteiden vienti Refworksiin onnistuu myös uudessa Helkassa sujuvasti. Lisenssit eivät ole riippuvaisia uudesta alustasta vaan ne neuvotellaan erikseen.
   Ystävällisesti,
   Helsingin yliopiston kirjasto
   e-library[at]helsinki.fi

 5. Hei! Tuossa sanottiin, että Omaan Nelliin tallennetut tiedot voi siirtää talteen. Minne ne voi siirtää? Omalle koneelle, vai onko uudessa Helkassa jokin Oman Nellin kaltainen palvelu, jonne voi säilöä hyödyllisiä artikkeleja tms.?

  1. Hei! Oma Nellin tiedot kannattaa tallentaa omalle koneelle. Uuteen Helkaan voi tehdä suosikkilistoja kirjautumalla palveluun.

   Ystävällisesti,
   Helsingin yliopiston kirjasto
   e-library[at]helsinki.fi

  1. Hei!
   Journalikohtaisia hakuja voi tehdä hakemalla ensin lehden ja tekemällä hakuja lehden käyttöliittymässä.

   Ystävällisesti,
   Helsingin yliopiston kirjasto
   e-library[at]helsinki.fi

 6. Miten haen Helkassa yksittäisen artikkelin PubMed ID-numeron perusteella? Nelli-Portaalissa onnistui yhdellä klikkauksella.

  1. Hei,
   valitettavasti Helkassa ei ainakaan tällä hetkellä ole mahdollista hakea suoraan PubMed ID:lla. Ensin pitää hakea PubMed ja tehdä ID haku sitten varsinaisessa PubMed-tietokannassa.

   Ystävällisesti,
   Helsingin yliopiston kirjasto
   e-library[at]helsinki.fi

Leave a Reply