Tervetuloa

Me Pekka Kärkkäinen ja Toivo Holopainen olemme perustaneet tämän blogin tuodaksemme kiinnostuneiden saataville keskiajan filosofian ja teologian suomennoksia, joita vuosien varrella olemme laatineet pitämiämme kursseja varten. Tietoja meistä: Pekka tuhat ja blogi, Toivo tuhat. Blogin nimen olemme lainanneet 1100-luvun teologilta Petrus Lombardukselta. Hän ei ollut kääntäjä, mutta yksi hänen tavoitteensa Sentenssit-teoksessa oli tuoda aineistoja lukijoiden helposti saataville.

Käännösperiaatteet ja työstämisen aste vaihtelevat tekstistä toiseen. Olemme pyrkineet huolehtimaan siitä, että suomennokset olisivat riittävän tarkkoja filosofian ja teologian opetusta ajatellen. Käännös on aina kuitenkin tulkinta. Jos jostain asiasta on tarpeen muodostaa tarkka käsitys, latinaa osaamattomankin kannattaa katsoa myös alkutekstiä.

Aineistot ovat tekijänoikeuden alaisia. Voit käyttää niitä opiskelutarkoituksiin sekä opetustarkoituksiin niin, että annat opiskelijoille linkin tähän blogiin.

Jos haluaisit käyttää aineistoa muulla tavalla, ota yhteyttä blogin ylläpitäjiin, samoin jos haluat varmistuksen, että aineisto pysyy saatavilla esimerkiksi tulevan kurssin ajan. Ota yhteyttä myös, jos sinulla on tarjota tekstiä blogissa julkaistavaksi tai parannusehdotuksia tai muuta palautetta.