Kasoja ja kuoppia

Arkeologinen inventointi Villingissä jatkuu Paulan ja Annukan voimin, tutkimuksen aiheena on saaren asutushistoria. Näin laveasti määritelty aihe johtaa laajoihin ja monipuolisiin kenttätöihin, sillä eri aikakausina on esi-isiemme käsitys mukavasta asuinpaikasta vaihdellut paljonkin ja asutuksen merkkejä etsitään kullekin aikakaudelle tyypillisistä paikoista. Tällä viikolla saarelaiset ovatkin nähneet arkeologien seikkailevan vaikka missä: korkeilla kallioilla, rantakivikoissa, notkoissä pajupensaiden lomassa ja kaikkialla siinä välillä.. Tuloksena on monenlaisia kasoja ja kuoppia:

Koekuoppia tehtiin Kylänlahden ympäristössä keskiaikaisen asutuksen paikantamiseksi. Kuvassa myös tutkimusryhmää koko päivän seurannut "työnjohtaja" Lilli.
Koekuoppia tehtiin Kylänlahden ympäristössä keskiaikaisen asutuksen paikantamiseksi. Kuvassa myös tutkimusryhmää koko päivän seurannut “työnjohtaja” Lilli.
Paikannimistön tutkimus tuotti tulosta: vuoden 1798 kartassa näkyvältä Lergrupsängen -niityltä löytyi Villingissä sijainneeseen tiilitehtaasen liittyvä savenottokuoppa, joka nyttemmin on veden täyttämä.
Paikannimistön tutkimus tuotti tulosta: vuoden 1798 kartassa näkyvältä Lergrupsängen -niityltä löytyi Villingissä sijainneeseen tiilitehtaasen liittyvä savenottokuoppa, joka nyttemmin on veden täyttämä.
Muinaisrantakivikon yläpuolelle nouseva kumpu on mahdollinen pronssikautinen hautaröykkiö.
Muinaisrantakivikon yläpuolelle nouseva kumpu on mahdollinen pronssikautinen hautaröykkiö.
Jännittävää valkoista kasaa tarkasteltiin etäältä: joutsenpariskunta on rakentanut pesänsä Kristallilahden keskellä sijaitsevalle luodolle.
Jännittävää valkoista kasaa tarkasteltiin etäältä: joutsenpariskunta on rakentanut pesänsä Kristallilahden keskellä sijaitsevalle luodolle.

Published by

Deleted User

Special user account.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *