Call for Papers

Call for Papers

MIESTUTKIMUSPÄIVÄT, Helsinki pe 21.8.2020

Suomen Miestutkimuksen Seura (SuMS), Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA, Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan (TANE) ja Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta järjestävät valtakunnalliset Miestutkimuspäivät pe 21.8.2020 Helsingin yliopistolla. Tapahtuma alkaa klo 10.15 yleisesitelmillä. Iltapäivällä järjestetään työryhmiä, joissa tutkijat, jatko-opiskelijat ja graduntekijät esittelevät miehiin, poikiin ja maskuliinisuuksiin liittyviä tutkimuksiaan. Tapahtuma on yksipäiväinen.

Vallitsevasta tilanteesta johtuen tapahtumaa ei välttämättä voida järjestää Helsingissä. Tällöin tapahtuma siirretään verkkoon. Ajantasaiset tiedot päivittyvät tälle sivulle.

Tapahtuma järjestetään Helsingin yliopiston keskustakampuksella. Tarkemmat tilatiedot ilmoitetaan myöhemmin. Iltapäivän työryhmäesityksiin liittyvät tiedot päivitetään sivuille kesäkuun alussa.

OHJELMA

10.15-10.30 Miestutkimuspäivien avaus: SuMSin puheenjohtajan avaussanat & Helsingin yliopiston tervehdys

10.30-12.30 Yleisesitelmät

Akatemiatutkija Tuija Huuki: Taidelähtöiset menetelmät ja poikatutkimuksen sensitiiviset aihepiirit

Väitöskirjatutkija Henri Hyvönen: Miehen kunniasta miesten hegemoniaan ––suomalaisen miestutkimuksen teoreettisia kehityslinjoja

Vanhempi tutkija Jukka Lehtonen: Vääränlaisia poikia, miehiä ja maskuliinisuuksia? Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus miestutkimuksen reunoja nakertamassa

12.30-13.45 lounastauko (omakustanteinen)

13.45-15.45 Työryhmät I

15.45-16.00 tauko

16.00-18.00 Työryhmät II

Miestutkimuspäivien työryhmiin haetaan nyt esitelmöitsijöitä. Tervetulleita ovat kaikenlaiset miehiin, poikiin ja maskuliinisuuksiin liittyvät tutkimukset, alustukset, näkökulmat ja puheenvuorot. Esitelmät voivat keskittyä yhtä hyvin teoreettisiin tai metodologisiin kysymyksiin, empiirisiin tutkimustuloksiin tai vaikkapa tutkimussuunnitelman- tai idean esittelyyn. Emme rajaa esitelmäehdotuksia myöskään mihinkään tiettyyn teema-alueeseen, vaan toivomme esityksiä mies- ja maskuliinisuustutkimuksen eri aihealueilta.

CFP:tä on jatkettu. Pyydämme lähettämään otsikon ja lyhyen abstraktin (max 300 sanaa) työryhmäesitelmästäsi pe 22.5.2020 mennessä, osoitteisiin henri.t.hyvonen[at]helsinki[piste]fi ja hanna.ojala[at]tuni[piste]fi. Hyväksytyistä esitelmistä ilmoitetaan viimeistään 4.6.2020.

Esityksen enimmäispituus on 30 min, josta noin 10 min varataan keskustelulle ja kysymyksille.

Tapahtuma on avoin ja maksuton. Tervetuloa kaikki aiheesta kiinnostuneet!

Tavataan elokuussa Helsingissä!

Suomen Miestutkimuksen Seura (SuMS)

Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan (TANE)

Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta