Arto Mustajoki sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon

 Arto Mustajoki Kuva: Nykykielten laitos

Venäjän kielen professori Arto Mustajoki on palkittu esimerkillisestä tiedonjulkistamisesta. Tunnustus myönnettiin teoksesta Kevyt kosketus venäjän kieleen. Palkinnon perusteluissa Mustajoen kirjaa kiitetään muun muassa helppolukuisuudesta ja oivaltavuudesta.

Palkinnon myöntäneen Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan mukaan kirja on innostava, ja se johdattelee lukijan ovelasti kielen rakenteisiin lähes kokonaan ilman kieliopillisia termejä.

­– Kevyt kosketus venäjän kieleen on ansiokas tietoteos, joka merkittävästi edistää venäjän kielestä käytävää ennakkoluulotonta keskustelua Suomessa. Samalla kirja jakaa ymmärtämystä minkä tahansa kielen rakentumiseen ja näyttää kielen kulttuurissa ja kulttuurin kielessä, neuvottelukunta kertoo tiedotteessaan.

Esimerkillisen  tiedonjulkistamisen palkinnon suuruus on 15 000 euroa. Kevyt kosketus venäjän kieleen oli ehdolla myös Tieto-Finlandiaksi vuonna 2012.

Vuodesta 1968 lähtien jaettu tiedonjulkistamisen valtionpalkinto myönnettiin tänä vuona kahdeksalle teokselle, teolle tai elämäntyölle.