Palkittu kirjailija Zahar Prilepin Suomeen

Zahar Prelepin

Venäläisen nykykirjallisuuden tunnetuimpia, luetuimpia ja kiistellyimpiä nimiä on prosaisti, esseisti ja oppositioaktivisti Zahar Prilepin. Palkittu kirjailija saapuu maanantaina 2. joulukuuta Helsinkiin. Suomeksi tulkattavassa tilaisuudessa venäläisen kirjallisuuden professori Tomi Huttunen haastattelee Prilepinia kello 14 Metsätalon salissa 2 (Unioninkatu 40B).

Vuonna 1975 syntynyt Prilepin on aiemmin toiminut muun muassa OMON-erikoisjoukkojen komentajana. Hän taisteli Tšetšenian sodissa vuosina 1996 ja 1999. Poliittisesti radikaali Prilepin on aktiivinen Putinin kriitikko ja moneen kertaan palkittu kirjailija.

Keskustelutilaisuuden jälkeen kirjailija tapaa lukijoitaan Cultura-säätiön kohtaamispaikka Kasissa, Vuorikatu 8.Tilaisuuden järjestää nykykielten laitoksen Venäjän kielen ja kirjallisuuden oppiaine. Lisätietoja vierailusta antaa tuoreen gradun Prilepinin tuotannosta kirjoittanut Anni Lappela.

Tervetuloa!