Tiken Ohjelmistotuotantotiimi

Kevät tulee kohisten ja valon määrä lisääntyy. Mikä mainio aika startata Tiken Ohjelmistotuotannon oma blogi!

Mikä on Ohtu? Ketkä ovat Ohtulaiset?

”Laadukasta mittatilaussoftaa yliopistolaisilta yliopistolaisille”

Ohjelmistotuotantotiimi (Ohtu) on HY:n  Tietotekniikkakeskuksessa toimiva tiimi, jonka tehtäviä ovat järjestelmien kehitys ja ylläpito, uusien teknologioiden kokeilu sekä konsultointi ja opastus. Ohtu perustettiin 1.5.2008, joten tiimi viettää pian 10 v. syntymäpäiviään.

Miten Ohtussa työskennellään

Ohtussa on tällä hetkellä seitsemän jäsentä ja Ohtun tilat sijaitsevat Porthaniassa keskustakampuksella. Ohtu tekee töitä scrum-mallin mukaan tiimitilassa. Tiimikulttuuri on avoin ja salliva. Tiimissä kaikki tekevät kaikkea ja pyrimme välttämään yksinäisiä vastuita. Jos joku tiimiläisistä ei osaa tehdä jotain häntä neuvotaan ja tehdään vaikka yhdessä. Tiimi päättää itse omista työtavoistaan ja usein myös käytettävistä teknologioista.

Päivystys hoidetaan viikon vuoroissa, jolloin jokainen tiimiläinen päivystää vuorollaan. Ylläpidettäviä järjestelmiä on kymmenkunta. Tiimin työajasta menee päivystykseen suunnilleen 30 %.

Teknologiat

Suurin osa Ohtun järjestelmistä on tehty javalla. Käyttöliittymäteknologioina meillä on käytössä JSP, javascript, React.js ja AngularJS. Lisäksi meiltä löytyy kokemusta MEAN-stackistä. CI/CD-järjestelmänä meillä on Jenkins ja kokeiluja tehdään Kontenalla ja Dronella.

Kirjoittaja on Ohtutiimin vetäjä Tiina. Jatkossa blogia päivittävät myös muut Ohtulaiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *