Vaadi itseltäsi paljon, älä vaadi itseltäsi liikaa.

Milloin poistuit viimeksi mukavuusalueeltasi? Koetko olevasi ihminen, joka viihtyy vanhassa tutussa vai haastatko itseäsi aktiivisesti?

Maailma ympärillä muuttuu huimaa vauhtia ja olisi ihanaa vastapainoksi käpertyä tuttujen ja turvallisten asioiden ääreen. Luoda vähän tasapainoa kaaoksen keskelle.

Älä huoli, voit edelleen tilata lempiravintolastasi joka kerta sen suosikkiannoksen. Enkä suosittele luopumaan lempitavaroista tai varsinkaan ihmissuhteista kovin hepposin perustein. Mukavuusalueelta poistumisella tarkoitankin tässä sitä, että annat itsellesi mahdollisuuden oppia uutta, nähdä asiat ja ihmiset uudessa valossa ja tätä kautta kehittyä.

Tekeekö mukavuusalueelta poistuminen kipeää? Itsellä ainakin tehokkaana kivunlievittäjänä toimii se sanoinkuvaamaton tunne, kun huomaat riskin kannattaneen.

Sinulla on siis velvollisuus vaatia itseltäsi paljon. Tärkeintä on kuitenkin olla vaatimatta itseltään liikaa. Kukaan ei voi hallita kaikkea tietoa ja taitoa maailmassa. Tärkeintä on olla aktiivinen ja tietoisesti mennä uusien asioiden äärelle. Verkostoidu, vaihda ajatuksia. Palkinnoksi huomaat kehittyneesi ja olet taas yhden elämänkokemuksen rikkaampi.

Kuten etanat postikortissa kannustavat: “Ylitä rajasi”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *