Isälle herkkuja

Jippo päätti valmistaa sydämellisiä herkkuja isänpäivän kunniaksi. Kokeile ja ilahduta isää sunnuntaina!

Tarvitset:

2 dl vettä
1 dl pakastevadelmia (myös mansikat käyvät)
ison mukin
1 teelusikallinen agar-agaria (apteekista saatava liivatteen korvike)
2-3 ruokalusikallista hunajaa
ison tasaisen lautasen tai piirasvuoan
kattilan
veitsen
siivilän

Ohjeet:

1. Mittaa isoon mukiin 2 dl vettä. Lisää veteen vadelmat. Odota, kunnes vesi värjäytyy punaiseksi. Voit myös lämmittää veden mikrossa tai vedenkeittimessa ennen kuin lisäät vadelmat sekaan. Tällöin pakastemarjat sulavat nopeammin ja veden värjäytymistä ei tarvitse odottaa niin kauaa.

2. Kun vesi on punaista, kaada se siivilän läpi kattilaan ja lisää 1 teelusikallinen agar-agaria. Sekoita. Kiehauta vadelmavedestä tehty sekoitus kattilassa. Älä kuitenkaan keitä seosta, vaan siirrä kattila levyltä pois heti kiehahtamisen jälkeen.

3. Nyt voit lisätä seokseen hunajan. Voit maistaa, riittääkö 2 ruokalusikallista hunajaa vai tarvitaanko 3. Tämä riippuu ihan siitä, kuinka makeita vadelmasydämiä haluat.

4. Kaada seos tasaiselle lautaselle tai piirasvuoalle. Anna lautasen tai vuoan jäähtyä hetki, ennen kuin laitat seoksen jääkaappiin

5. Laita vuoka jääkaappiin ja anna olla siellä 30-50 minuuttia. Kun seos on jähmeää, voit aloittaa sydänten muotoilun!

6. Muotoile hyytelömäisestä seoksesta veitsen avulla sydämiä tai vaikka kirjaimia. Voit kokeilla, mitä kaikkea pystyt vadelmajäädykkeestä loihtimaan!