Valmista jäätelöä kotikonstein

Miksi ostaa kaupasta jäätelöä, kun voit valmistaa kotona omaa? Jipon helpoilla ohjeilla onnistut varmasti!

Tarvitset:

kermaa
maitoa
kaakaojauhetta
kahden jääpalamuotin jääpalat
lasin
keittiöliinan
lasisen kulhon

Ohjeet:

1.Sekoita lasiin ruokalusikallinen kermaa, kaksi ruokalusikallista maitoa ja ruokalusikallinen kaakaojauhetta.

2. Kaada kaikki jääpalat kulhoon ja ripottele päälle suolaa. Kannattaa varata tarpeeksi jääpaloja kulhoa varten. Laita lasi kulhon keskelle ja keittiöliina kulhon päälle. Sekoita muutaman minuutin välein lasissa olevaa seosta.

3. Jäätelön valmistukseen menee noin 1-3 tuntia riippuen siitä, kuinka kiinteää jäätelöstä haluat.

4. Vaihtoehtoinen tapa on laittaa lasi pakastimeen. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa kuin vartin välein. Keittiöliina kannattaa silti laittaa lasin päälle.

Selitys:

Jääpalojen päälle ripoteltu suola saa osan jäätelöstä sulamaan. Sulaminen taas kuluttaa lämpöä ja tästä syystä nolla-asteinen jää jäähtyy pakkasen puolelle. Pakkanen taas saa seoksen muuttumaan jäätelöksi.

Lähde: Kotikemisti