Kyselytutkimus: Rahapelaaminen koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana

Tervetuloa vastamaan kyselytutkimukseen, joka tarkastelee koronaviruksen aiheuttamaan pandemiaan liittyvän poikkeustilan* vaikutuksia rahapelaamiseen Suomessa.

Kysely on suunnattu yli 18-vuotiaille vastaajille.

Tarkoituksena on kerätä tietoa pelaajien ja läheisten kokemuksista siitä, onko koronaviruspandemia jollakin tavalla vaikuttanut rahapelikäyttäytymiseen.

Jos pelaat itse rahapelejä, pääset kyselylomakkeeseen tästä

Jos läheisesi pelaa rahapelejä, pääset kyselylomakkeeseen tästä

 

Kysely tehdään yhteistyössä Helsingin yliopiston CEACG-tutkimuskeskuksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. Tutkimuksesta vastaavat tutkijat Virve Marionneau, Tuulia Lerkkanen ja Johanna Järvinen-Tassopoulos. Lisäksi yhteistyössä ovat mukana kotimaiset rahapelihaittojen hoito- ja ehkäisytoimijat, joihin kuuluvat Peluuri, Peliklinikka, Sosped-säätiö ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry.

Lisätietoja tutkimuksesta löydät täältä

 

Mikäli rahapelaaminen aiheuttaa sinussa ahdistusta tai muita kielteisiä tunteita, pyydämme ottamaan yhteyttä Peluuriin

www.peluuri.fi

Puh. 0800 100 101 (auttava puhelin arkisin 12-18).

*koronaviruspandemian aiheuttamalla poikkeustilalla viittaamme ajanjaksoon, joka käynnistyi maaliskuun toisella viikolla, jolloin Maailman Terveysjärjestö WHO julisti koronaviruksen pandemiaksi, ja valtion rahapeliyhtiö Veikkaus tiedotti sulkevansa rahapeliautomaatit, kasinon sekä pelisalinsa.