Pirkko Arhippa – 14.12.2010

Pirkko Arhipan rikoskirjailijan ura on näyttävä. Hän kirjoitti esikoisrikosromaaninsa Murha on sydämen asia vuonna 1968. Yli neljäkymmentä vuotta kestäneen uransa aikana häneltä on ilmestynyt 36 rikosromaania.

Vuonna 2005 Suomen dekkariseura myönsi Arhipalle Hornanlinna-kunniakirjan ja palkintoperusteissa sanotaan mm. ”Käsittelemällä ajankohtaisia teemoja ja säilyttämällä otteen ihmisten arkitodellisuuteen Pirkko Arhippa on luonut kirjoissaan elävää ajankuvaa suomalaisen yhteiskunnan muutoksista viime vuosikymmeninä. – Sävykkäät henkilöhahmot, joille Arhippa on rakentanut uskottavia, kirjasta toiseen jatkuvia elämäntarinoita, ovat tulleet lukijoille läheisiksi ja tutuiksi. Kuvaamalla terävästi suomalaista arkielämää ja ottamalla sen ilmiöihin kantaa naisten näkökulmasta Pirkko Arhippa on ollut myös kannustava esikuva suomalaisille naisdekkaristeille.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *