Torstaisin 11.10.2012 alkaen klo 17.00–19.00
Porthania, sali PI (Yliopistonkatu 3)
Tilaisuuksia voi seurata myös internetin välityksellä sekä suorina lähetyksinä että jälkikäteen.
11.10. | Ravitsemuksen perusteet Dosentti Kirsi Pietiläinen: Aineenvaihdunnan ABC – kalorit, kilot ja karppaus Professori Marina Heinonen: Terveysvaikutteinen ruoka – lisää vitamiineja, antioksidantteja ja probiootteja? Puheenjohtaja: Vararehtori, professori Kimmo Kontula |
18.10. | Syömisen evoluutio Professori Ilkka Hanski: Mitä eläimet syövät? Professori Mikael Fogelholm: Pitäisikö meidän syödä kuin kivikaudella? Puheenjohtaja: Dosentti Antti Arjava |
25.10. | Keinotekoista vai luonnonmukaista? Professori Teemu Teeri: Geenimuunneltu ruoka Professori Juha Helenius: Luomussako Suomen tulevaisuus? Puheenjohtaja: Professori Maija Aksela |
1.11. | Riittääkö ruoka, riittääkö vesi? Professori Jari Valkonen: Riittääkö ruoka vielä vuonna 2025? Professori Markku Löytönen: Vettä on vähän. Puheenjohtaja: Professori Sari Lindblom-Ylänne |
8.11. | Makuja ja arvoja Professori Hely Tuorila: Miksi, miltä ja kenelle ruoka maistuu? Dosentti Maiju Lehmijoki-Gardner: Pyhä ruoka Puheenjohtaja: Dosentti Teija Tiilikainen |
15.11. | Ruoan monet merkitykset Aiheesta keskustelevat professori, sisätautiopin erikoislääkäri Aila Rissanen, ravitsemusfysiologian professori Riitta Korpela, kotitalouspedagogiikan professori Päivi Palojoki ja sosiaalipsykologian professori Anna-Maija Pirttilä-Backman. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio. |
Luentosarja on kaikille avoin ja maksuton. Sarjan on suunnitellut Studia Generalia -toiminnan tieteellinen ohjausryhmä ja sen toteuttaa Helsingin yliopiston Avoin yliopisto yhteistyössä Helsingin yliopiston Tietotekniikkakeskuksen kanssa.
Tervetuloa!