Studia Generalia syksy 2012: Ruoka ja elämä

Syksyn 2012 Studia Generalia -luentosarjan teemana Ruoka ja elämä. Kuva: Ulla Jokila

Torstaisin 11.10.2012 alkaen klo 17.00–19.00
Porthania, sali PI (Yliopistonkatu 3)

Tilaisuuksia voi seurata myös internetin välityksellä sekä suorina lähetyksinä että jälkikäteen. 

11.10. Ravitsemuksen perusteet
Dosentti Kirsi Pietiläinen: Aineenvaihdunnan ABC – kalorit, kilot ja karppaus
Professori Marina Heinonen: Terveysvaikutteinen ruoka – lisää vitamiineja, antioksidantteja ja probiootteja?
Puheenjohtaja: Vararehtori, professori Kimmo Kontula
18.10. Syömisen evoluutio
Professori Ilkka Hanski: Mitä eläimet syövät?
Professori Mikael Fogelholm: Pitäisikö meidän syödä kuin kivikaudella?
Puheenjohtaja: Dosentti Antti Arjava
25.10. Keinotekoista vai luonnonmukaista?
Professori Teemu Teeri: Geenimuunneltu ruoka
Professori Juha Helenius: Luomussako Suomen tulevaisuus?
Puheenjohtaja: Professori Maija Aksela
1.11. Riittääkö ruoka, riittääkö vesi?
Professori Jari Valkonen: Riittääkö ruoka vielä vuonna 2025?
Professori Markku Löytönen: Vettä on vähän.
Puheenjohtaja: Professori Sari Lindblom-Ylänne
8.11. Makuja ja arvoja
Professori Hely Tuorila: Miksi, miltä ja kenelle ruoka maistuu?
Dosentti Maiju Lehmijoki-Gardner: Pyhä ruoka
Puheenjohtaja: Dosentti Teija Tiilikainen
15.11. Ruoan monet merkitykset
Aiheesta keskustelevat professori, sisätautiopin erikoislääkäri Aila Rissanen, ravitsemusfysiologian professori Riitta Korpela, kotitalouspedagogiikan professori Päivi Palojoki ja sosiaalipsykologian professori Anna-Maija Pirttilä-Backman.
Tilaisuuden puheenjohtajana toimii kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Luentosarja on kaikille avoin ja maksuton. Sarjan on suunnitellut Studia Generalia -toiminnan tieteellinen ohjausryhmä ja sen toteuttaa Helsingin yliopiston Avoin yliopisto yhteistyössä Helsingin yliopiston Tietotekniikkakeskuksen kanssa.

Tervetuloa!