Käpistelijän kerhot – Kemua vai keittoa?

Olemme tottuneet näkemään Tekikseltä jos jonkinlaisia hengailuja ja tapahtumia. Joiden- kin takaa löytyy sekalaisia ihmisjoukkoja, joita nimitämme kerhoiksi.

Useaan otteeseen on syksyn halkoissa havaittu virkailijoiden taputtavan karvaisia käsiään kulttuurivastaavan todetessa TKO-älyn kerhotoiminnan lähteneen suorastaan räjähdysmäiseen kasvuun. Hallitus lienee asiasta innoissaan siksi, että kerhot vähentävät virkailijoiden painetta kehitellä jatkuvasti uutta ja kiinnostavaa aktiviteettia. Kerhon tarkoituksenahan on antaa sen jäsenille mahdollisuus suunnitella vapaasti toimintaa sitä kiinnostavan aiheen ympärille.

Kerhojen järjestämät tapahtumat ovat avoimia kaikille TKO-älyn jäsenille ja niitä voit bongata Tekiksen tapahtumakalenterista. Kerhoihin ei ole mahdollista liittyä erik- seen, mutta käymällä kerhon tapahtumissa pääset osalliseksi sen toimintaa. Tekiksen kerhot toimivat TKO-älyn alaisuudessa ja se tukee kerhojaan rahallisesti sekä avustaa niitä muunmuassa tilojen varauksessa. Tekis myös kannustaa jäseniään uusien kerhojen perustamiseen.

Mitä niissä kerhoissa sitten tehdään?

Käpistelijöiden elektronisen musiikin kerho – KEMU

Kuten kerhon nimestäkin jo selviää, KEMUlaisten bileissä soitetaan sekä kuunnellaan musiikkia. Varaamalla ajan bileiden settilistasta pääset jakamaan itse omat suosikkibiisisi. Toki kemuihin saa tulla myös kuuntelemaan ja ihan vain hengailemaan.

KEMU on Tekiksen tämänhetkisistä kerhoista varmasti järjestäytynein ja kunnianhimoisin ja se pyrkii laajentamaan toimintaansa myös kemuhengailujen ulkopuolelle.

Käpistelijöiden KokkiKerho – KKK

Tämä järjestömme toinen nuorukainen kerho kokoaa yhteen kokeellisesta ruoanlaitos- ta kiinnostuneet käpistelijät. Mistään Master Chef -toiminnasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan illan aikana valmistetaan yhdessä teeman mukainen ateria, joka sitten tuhotaan sopivien virvokkeiden saattelemana. Voidaan kuulla nimitettävän myös keittokerhoksi.

Animukerho

Vaikka kerhon sisällä ollaan tarkkoina sen nimen kirjoitusasusta, voidaan turvallisesti todeta animukerholaisten olevan rentoa porukkaa. Kerho järjestää animen katseluiltoja joissa esitetään muutama elokuva tai vaihtoehtoisesti tarkastellaan jotain tiettyä sarjaa. Esitettävät pätkät löytyvät ennakkoon Tekiksen tapahtumakalenterista.

Ompelukerho

Tekiksen ompelukerho on horrostanut jo pitkään ja sen elvyttämisestä on keskusteltu useaan otteeseen. Vaikka käpistelijät ovat tunnetusti vikkeläsormisia, saattavat nuo sormet mennä suuhun, kun pitäisi tarttua neulaan ja lankaan. Tämän vuoksi kerhon tärkeimpänä tehtävänä pidetään yhteisten haalarimerkkiompeluiden järjestämistä.

Minäkin haluan kerhon!

Tässä vaiheessa varmasti jo tiedät mistä kerhossasi on kyse. Mieti, millaisia tapahtumia haluaisit järjestää ja kuinka usein. Jos et halua itse ottaa vastuuta kerhon luotsaamisesta, etsi henkilö joka voisi tuon vastuun ottaa kantaakseen. Kuulostele myös mahdollista kiinnostusta kerhoasi kohtaan. Kun nämä asiat ovat selvillä, on aika vierailla hallituksen kokouksessa esittelemässä ideasi.

Jos et halua osallistua millään tavalla kerhon perustamiseen, mutta tunnet silti, että ideasi on liian hyvä hukkaan heitettäväksi, lähesty TKO-älyn virkailijoita ja selitä mistä ideassasi on kyse. Voit vaikka lähettää sähköpostia järjestömme kulltuurivastaaville: kulttuurivastaava@tko-aly.fi

Johanna Paavola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *