Ammattina pelaaminen

Lanitapahtumat ovat yleistyneet Suomen katukuvassa vuosien mittaan useampien nuorisoryhmien toimesta. Sosiaalisena tapahtumana miellettävä kokoontuminen tietokonejuhlaan kerää nuoria sekä vähän vanhempiakin jääriä huonosti ilmastoituun halliin tai koulun juhlasaliin suurissa määrissä yhteisen ajanvieton merkeissä. Suomen suurimman lanitapahtuman, Assembly-messujen talvitapahtuma Assembly Winter 2013 järjestettiin Helsingin ruoholahdessa kaapelitehtaan tiloissa onnistuneesti jälleen kerran tänä vuonna, jossa painotus on elektronisen urheilun tai eSportsin osalla. Tämän hetken kuumimpiin peleihin lukeutuva StarCraft 2 on tapahtuman pääturnauspelinä ja saimmekin haastattelun turnaukseen osallistuvalta Vesa ‘Welmu’ Hoviselta, joka lähtee kilpailemaan ennakkosuosikin asemassa.

 

 

Kerro itsestäsi hieman

Moro, olen Vesa “Welmu” Hovinen 19-vuotias nykyään tampereella asusteleva propelaaja/opiskelija. Starcraftia olen ammattilaistasolla pelannut yli kaksi vuotta ja yliopistossa aloitin opinnot tänä lukuvuonna.

Miten aloitit harrastuksesi?

Etsiskelin jo pidemmän aikaan jotain peliä ajankuluksi, joka jaksaisi kiinnostaa pidemmän aikaa eikä tylsistyttäisi heti alkuunsa niinkuin usein tuppaa käymään. Muistin jonkun aikoinaan suositelleen Starcraftin aloittamista ja päädyin jotenkin katsomaan Youtubesta live propelejä koreasta. Siitä se innostus syttyi ja hiljakseltaan tutustuin peliin sekä yhteisöön paremmin loppujen lopuksi päätyen myös itse ammattilaiseksi.

Oletko hyötynyt pelitaidoistasi muuallakin kuin pelikentillä?

Noh, itse pelitaidoista ei ole oikeastaan hyötyä tietokoneen ulkopuolella mutta oikeanlaista ajattelumallia sekä työntekoa pelaaminen on kyllä opettanut. Ehkäpä se strateginen ajattelukykykin on kehittynyt pelaamisen myötä.

Olitko tyytyväinen assemblyihin?

Kyllä, olin tyytyväinen. Aikataulut olivat kunnossa ja pelaajille oli tällä kertaa järjestetty oma “lounge”- tila, jossa oli mukava sitten hengailla. Lanittajia tuntui taas riittävän paljon ja tunnelma oli sen mukaista.

Mitä sinulle eSports tarkoittaa?

Se tarkoittaa kovaa kilpailua, itsensä haastamista ja suuria tunteita. Se on myös mahdollisuus harjoitteluun ja hauskan pitämiseen tarvitsematta lähteä kotia pidemälle.

Opiskelet yliopistolla tampereella, onko kivaa?

Ihan hyvin on yliopisto tähän mennessä lähtenyt käyntiin. Olen kyllä nauttinut uusiin ihmisiin sekä kaupunkielämään tutustumisesta. Opiskelu on päämääräisesti ollut mielenkiintoisia vaikka onkin niitä kursseja, jotka ovat sitten vähemmän mukavia ja jopa tuskaisia.

Onko neuvoja aloitteleville pro-pelaajille?

Yritä aina ottaa oppia peleistä selvittäen häviön pääsyyn ja korjaten häviön syyt pois pelistäsi.
Ei kannata turhaan vain vihastua pelistä ja perustella vastustajan voittoa tuurilla. Tärkeimpänä neuvona kuitenkin, muista nauttia pelaamisesta!

Kommentteja faneille?

Kiitokset vain fanituksesta ja lämpimistä kannustuksista, joita olen saanut kuulla urani aikana. Jatkossa vain entistä parempia tuloksia ja vähemmän pettymyksiä!
Kiitos!

Tapahtuman StarCraft 2-turnauksen sijoitukset:

1. Vesa ‘Welmu’ Hovinen
2. Santeri ‘Naama’ Lahtinen
3. Samuli ‘Elfi’ Sihvonen

Thomas Tontchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *