UKK

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) 

Ilmoittautuminen

Milloin ilmoittautuminen promovoitavaksi alkaa ja milloin saan tiedon, onko minut hyväksytty promootioon? 

Vastaus: Promovendien ilmoittautuminen alkaa la 26.3.2022 klo 7:00 ja päättyy 31.3.2022 klo 16:00. Osallistujamäärä on rajattu; mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Poissaolevana promovoitaville ei kuitenkaan ole kiintiötä. Lisätietoa ilmoittautumisesta löydät täältä: https://blogs.helsinki.fi/tohtoripromootio2022/promovendien-ilmoittautuminen/

Mihin/kenelle voin ilmoittaa mahdollisesta osallistumisen peruuntumisesta?

Vastaus: Sähköpostiosoitteeseen ltdk-promootio@helsinki.fi

Saapuminen promootioon

Milloin ja minne tulen paikalle promootiota varten?

Vastaus: Promovendien tulee olla Helsingin yliopiston Päärakennuksen juhla-aulassa (Juhlasalin ulkopuolella) klo 10:30. Muut kulkueisiin osallistujat saapuvat myös aulaan viimeistään 10:30. Seuralaiset ja muut vieraat menevät suoraan Juhlasaliin, viimeistään klo 10:45.

Mistä Päärakennuksen juhlasaliin pääsee tai kuuluu kulkea?

Vastaus: Päärakennukseen kannattaa tulla sisään Aleksanterinkatu 5:n puolelta (kolme lasiovea), jossa sijaitsevat naulakot. HUOM! Ei siis Senaatintorin/Unioninkadun pääovien puolelta. Taksille tosin on parempi ilmoittaa osoitteeksi Unioninkatu 34.

Milloin seuralaisten tulee olla paikalla ja mihin he sijoittuvat?

Vastaus: Seuralaisten tulee olla sisällä Juhlasalissa viimeistään klo 10:45. He sijoittuvat airueiden ohjaamina saliin heille varatuille paikoille.

Mihin sukulaiset ja ystävät voivat tulla seuraamaan promootiotani?

Vastaus: Jokainen promovendi voi seuralaisen lisäksi kutsua promootioaktiin 2 vierasta. Heidän tulee olla Juhlasalissa viimeistään 10:45. Seuralaiset ja vieraat istuvat juhlasalin takaosassa (airuet opastavat). Promootioakti myös striimataan verkossa. Linkki striimaukseen luodaan lähempänä tapahtumaa ja lähetetään ilmoittautuneille promovendeille sähköpostitse. Sukulaiset ja ystävät voivat myös tulla seuraamaan kulkuetta Päärakennukselta Tuomiokirkolle.

Osallistuvatko tiedekunnan professorit ja muu opetushenkilökunta sisääntulokulkueeseen vai siirtyvätkö he saliin jo ennen kulkuetta?

Vastaus: Promootioaktiin ennakkoon ilmoittautuneet professorit ja muu opetushenkilökunta ohjataan saliin omassa kulkueessaan, promovendien tavoin. Ei-ilmoittautuneet ohjataan salin takaosaan yhdessä muiden vieraiden kanssa.

Mihin voin jättää auton parkkiin keskustassa?

Vastaus: Kaupungin yleisille, maksullisille parkkipaikoille.

HUOM! Samanaikaisesti järjestetään Senaatintorilla suuri musiikkitapahtuma, joten suosittelemme myös kauempana sijaitsevien parkkipaikkojen harkitsemista tai julkista liikennettä.

Ohjeita liikuntarajoitteisille

Liikun pyörätuolilla. Miten pääsen promootioon ja Juhlasaliin? Miten pääsen promovoitavaksi?

Vastaus: Esteetön sisäänkäynti löytyy Päärakennuksen Yliopistonkatu 2:n puoleiselta sivulta, sisäpihalta. Sisäänkäynniltä pääsee hissiin, joka vie Juhlasalille. Juhlasalissa pyörätuolilla liikkuva promovendi jää pyörätuoleineen juhlasalin yläosaan TAI siirtyy saattajansa avustuksella alemmas saliin (joko ilman pyörätuolia tai pyörätuolissa, jolloin avustajan on nostettava tuoli). Tämä tapahtuu jo ennen kulkuetta, samanaikaisesti vieraiden saapumisen kanssa. Jos promovendi jää salin yläosaan, promoottori tulee hänen luokseen suorittamaan promootioaktin. Myös esim. ne riemutohtorit, jotka eivät voi osallistua kulkueeseen, sijoittuvat saliin jo ennen aktin alkua, viimeistään klo 10:45. Jos sinulla on liikuntarajoitteita, ole hyvä ja ilmoita siitä hyvissä ajoin osoitteeseen ltdk-promootio@helsinki.fi

Tarvitsen saattajan kulkueeseen ja Juhlasaliin. Onko saattajalle paikkaa juhlasalissa? Jos saattaja ei pääse saliin, auttavatko esim. airuet?

Vastaus: Saattajalla on paikka juhlasalissa, mutta se pitää varata etukäteen. Vieraan pukeutumiskoodi koskee myös häntä. Saattajan lisäksi promovoitavalla saa olla mukanaan oma seuralainen.

Pukeutumista koskevat ohjeet

Mikä on eri tilaisuuksien pukukoodi naisten ja miesten osalta?

Vastaus: Pukukoodit löytyvät sivulta Tietoa promootiosta.

Mistä saan lainamiekan?

Vastaus: Lainamiekka täytyy varata etukäteen, sillä niitä on rajallinen määrä. Miekan lainaamisen tarpeesta tiedustellaan erikseen promootioon hyväksytyiltä.

Mistä saan tohtorinhatun lainaksi aktia ja kulkuetta varten?

Vastaus: Yliopisto ei lainaa tohtorinhattuja. Lainahattua voi tiedustella kollegoilta. Jos tohtorinhatun aikoo ostaa, se pitää tilata hyvissä ajoin (3-4kk), sillä hattuliikkeissä on ruuhkaa.

Iltajuhla

Haluaisin tanssia iltajuhlassa. Voinko osallistua mahdollisille tanssikursseille? Milloin tanssikurssi järjestetään?

Vastaus: Tanssikurssi järjestetään la 7.5. ja la 14.5.2022 klo 13–15 (paikkana Hoplaxskolan Munksnäs). Tiedustelut ja ilmoittautumiset osoitteeseen anniina.sakki@hus.fi

Lauantain retki

Mistä tiedän, saanko osallistua lauantain aamuretkelle?

Vastaus: Retkelle saavat osallistua riemu- ja kunniatohtorit sekä ne tohtoripromovendit, jotka promovoituvat läsnäolevana.

Miten lauantain retkelle pukeudutaan? Otetaanko tohtorinhattu ja miekka mukaan?

Vastaus: Ohjeet löytyvät sivulta Tietoa promootiosta.

Retki on promootion vapaamuotoisin osuus, joten asun voi valita melko vapaasti. Farkut ja mainosvaatteet eivät kuitenkaan sovi tilaisuuden luonteeseen. Retkellä voi halutessaan käyttää ylioppilaslakkia, mutta tohtorinhattua tai miekkaa ei tule ottaa mukaan.

Muut aiheet

Miten mahdollinen ensiaputarve promootiotilaisuuksissa on järjestetty?

Vastaus: Eri promootiotilaisuuksiin on järjestetty ensiapupisteet.