Toimimattomia laajennuksia poistettu blogipalvelusta (ja lisää poistumassa, sori)

Seuraavat laajennukset eivät tällä hetkellä toimi blogipalvelussa:

  • Share Buttons by AddThis lukitti sitä käyttävät sivustot ja laajennus jouduttiin poistamaan kokonaan. (Update: tarjolla on nyt uusi vastaava laajennus)
  • Contact Form 7 ei tällä hetkellä useimmissa tapauksissa toimi. Lomaketta lähettäessä latausikoni jää pyörimään mutta sähköpostiviestiä ei lähde.

Seuraavia laajennuksia ei suositella enää käytettävän ja osa poistuu kokonaan käytöstä vuoden loppuun mennessä:

  • St Category Email Subscribe bugaa ja ei mm. mahdollista tilausten hallintaa. (Poistettu)
  • Events Manager toimii epäluotettavasti ja näyttää aiheuttavan ylenmäärisesti ongelmia aina versiopäivitysten yhteydessä.
  • Facebook Comments Plugin on hyvin vähällä käytössä ja poistuu tarpeettomana. (Poistettu)
  • WPML Multilingual CMS ja String translation pysyvät vielä valikoimassa, mutta niiden käyttö on turhan raskasta ja epäluotettavaa. Laajennusta ei olla poistamssa, mutta uusia monikielisiä sivustoja varten kannattaa ennemmin perustaa erilliset blogit ja linkittää ne toisiinsa sivupalkista tai päävalikosta.

Poistamisen syinä on mm. laajennusten vähäinen käyttö, laajennusten vanhentuminen tai heikko ylläpito mutta useimmiten yksinkertaisesti huono yhteensopivuus yliopistolla käytettävän WordPressin Network-tyyppisen asennuksen kanssa. Blogipalvelua pyritään myös virtaviivaistamaan yleisestä julkaisualustasta juuri bloggaamiseen soveltuvaksi. Esim. tiedeyhteisöille on jo tarjolla erillinen verkkosivualusta.

Toisille laajennuksille etsitään korvaavia vaihtoehdoja, esim. palautelomake ja päivitysten tilaaminen sähköpostiin ovat paljon kysyttyjä toimintoja. Uutena toimintoina haussa on ainakin Google Analyticsia selkeämpi ja käyttäjäseuranta. Sen sijaan tapahtumien hallintaa tai somejakonappejakaan ei näillä näkymin ole tulossa takaisin.