Tukiverkoston Second Life tapaaminen

Tukiverkosto kokoontui virtuaalisesti Second Lifessa näin kesän alkajaisiksi. Juhannuksen läheisyydestä huolimatta paikalla oli enimmillään pitkälti toistakymmentä avatarta, joukossa myös monia ensikertalaisia.

Ennen itse tilaisuuden alkua Aleksandriassa oli tarjolla tukea hahmon tekemisen ja liikkumisen opetteluun. Itse kokontumisessa ohjelmassa oli kiertelyä OK:n ja Kumpulan tonteilla, pienryhmäporinaa Second Lifen opetuskäytön mahdollisuuksista ja käytänteistä, ja lopuksi lyhyttä yhteenvetoa ja vapaampaa keskustelua. Tunnelma oli mukava ja ideoita alkoi sadella enemmän kuin mitä ehti ylös kirjaamaan.

Tukiverkoston tapaaminen

Tapaamisen satona mainittakoon idea yhteisöllisestä SL-tiedonrakentelusta aiheen sosiaalisen median wikiin. Myös erilaisia tapahtumia ja mahdollisia käytäntöjä vertailtiin ja ideoitiin – suunnitelmissa on mm. järjestää yksi ensi syksyn Konfabulaarin trackeista SL:ssä.

OK:n epävirallinen virtuaalivastaanotto ok:n tontilla perjantaisin 13-14, eli tervetuloa poikkeamaan ja kyselemään lisää!

4 thoughts on “Tukiverkoston Second Life tapaaminen

 1. Keskustelu avatarten anonyymiydestä jäi vähän kesken. Minä ja Arttu oltiin sitä mieltä, että on noloa kysellä avattarilta, että “moi, kuka sä oot”. Tämän välttääkseen olisi hyvä jos profiilin tietoihin päivittäisi oman RL-nimensä, tiedekuntansa tai jonkun vinkin mistä EduFinlandilaiset tietäisivät kuka on avattaren takana.

  Toinen näkökulma asiaan oli se, että avattaret vierailevat muissakin simeissä, eikä siellä aina tahdo esiintyä omalla nimellään. SL tarjoaa mahdollisuuden anonyymiyteen ja aivan tosielämästä poikkeavan avattaren luontiin, ehkä tähän tilaisuuteen pitäisi siis tarttua eikä suinkaan pyrkiä jäljittelemään tosielämää. Mene ja tiedä…

  Ehkä avattaret jotka viettävät paljon aikaa EduFinlandilla tulevat luonnollisesti tutuiksi, eikä tosiminän paljastamisella ole enää siinä vaiheessa merkitystä. Mitäs mieltä olette?

 2. Olen tottunut näkymään verkossa omalla nimelläni, ja minusta oli aluksi tosi outoa olla nimimerkin takana SL:ssa. Jos ajatellaan (tutkinto-)opetukseen liittyvää toimintaa, pitäisi kaikkien osapuolien olla tunnistettavissa, ja minusta silloin etunenässä opettaja esimerkkinä muille.

  Periaatteessahan on mahdollista luoda useita avatareja erilaisilla profiileilla ja kirjautua tilanteen mukaan sopivalla tunnuksella, jos haluaa välillä pysyä anonyyminä.

 3. Jossain on muistaakseni käytetty tapaa, että opiskelijat rekisteröityvät EtunimiSukunimi Secondlifesukunimi -nimisiksi, jolloin tunnistaminen on helppoa, mutta tuon tuottamat avatar-nimet eivät ole muussa SL-käytössä ehkä kaikkein kätevämpiä…

  (Asiaan tarkemmin tutustumattomille mainittakoon, että Second Lifessa siis etunimen saa tietyin rajoituksin valita itse, mutta sukunimi on valittava valmiista listasta, jonka tarjonta vaihtelee jatkuvasti).

Comments are closed.