Lisää profiilikuva blogiin

Aina välillä tukiverkostolaisten kanssa tulee puhetta blogin profiilikuvista; siis niistä kuvista, jotka joko näkyvät tai eivät näy merkintöjen kirjoittajista. Tässäkin tukiverkoston blogissa osasta kirjoittajia näkyy kuva ja osasta ei.

Blogipalvelun jossain menneessä versiopäivityksessä paikalliset profiilikuvat vaihtuivat globaaleihin Gravatar-kuviin. Silloin suurimmalta osalta yliopiston wordpress-käyttäjiä hävisi kuva. Globaalissa profiilikuvassa on se idea, että kerran kuvasi palveluun lykättyäsi se pullahtaa näkyviin kaikissa niissä WP-blogeissa, joissa profiilikuvan näyttäminen on aktivoitu. Meidän oman blogipalvelun lisäksi WP-blogeja on kansainvälisesti … monta :) joten globaalin kuvan käyttäminen voi olla näppärää.

Jotta kuvasi näkyy myös täällä tukiverkoston blogissa kirjoittamissasi merkinnöissä, lisää Gravatar-kuva osoitteessa http://en.gravatar.com/. Luo ensin tunnus, sitten voit lisäillä montakin kuvaa. Niistä tosin vain yksi kerrallaan voi olla käytössä. Kaipaisinkin palveluun vielä vaihtoehtomahdollisuuden; että voisin määritellä oletuskuvan ja tiettyihin palveluihin eri kuvan.