Viikissä 18.8.2008

Tukiverkoston syyskauden ensimmäinen tapaaminen alkoi opetusteknologiakeskuksen tarjoamalla maittavalla lounaalla Viikin kartanossa. Kiitos siitä, salaattipöytä oli todella runsas!

Lounaalta siirryimme Viikin tiedekirjastoon, jossa tutustuimme aluksi tenttiakvaarioon. Sen toiminta tuntui niin järkevältä, että se varmaankin leviää lähivuosina laajempaankin käyttöön. Kuulimme myös minkälaisia tukipalveluja kampuksen verkkotukihenkilöt tarjoavat (Stephen Venn biotieteistä ja farmasiasta, Kristian Lindqvist eläinlääketieteellisestä ja Outi Valkama maatalous- metsätaloustieteellisestä tiedekunnasta). Katja Kunttu kertoi tiedekirjastosta ja sen tukipalvelusta ja Päivi Lavikainen tietotekniikkaosaston tarjoamista videoneuvottelu- ym. palveluista.
[slideshare id=564652&doc=viikinesittely-1219387036976973-9&w=425]

Kirjastosta siirryimme Viikin laitekeskuksen johtajan Antti Uusi-Rauvan johdattamina ensin kasvihuoneille ja sieltä koenavettaan. Navetassa näimme vastasyntyneen vasikan ja lehmiä joiden kyljessä oli ikkuna. Saatoimme myös todeta, että lehmät suorastaan jonottavat lypsyrobottiin.

Iltapäivän viimeinen kohde oli yliopistollinen eläinsairaala. Sairaalan johtaja Jussi Anttila kertoi, että pieneläinsairaalan potilaista 80 % on koiria, kissoja on vajaat 20% ja muita eläimiä muutama prosentti. Hevossairaalassa on 21 potilaspaikkaa, mutta useimmiten niistä on käytössä vain puolet.

Kiitokset viikkiläisille monipuolisesta ohjelmasta. Oli kiva käydä tutustumassa toisenlaiseen ympäristöön. Joku jopa sanoi, ettei ole koskaan nähnyt lehmää niin läheltä :-)

4 thoughts on “Viikissä 18.8.2008

  1. Hei,

    Kiitos kaikille Viikin retkelle osallistuneille ja erityisesti Outille, Kristianille, Stephenille, Katjalle ja Päiville järjestelyistä sekä Hannelle muistion kirjoittamisesta. Seuraava aamuklubi sitten 12.9. käyttäytymistieteellisessä tiedekunaassa.
    – Pauliina

  2. Pingback: Verkko-opetuksen tukiverkosto » Verkko-opetuksen tukiverkoston toimintakertomus 2008

Comments are closed.