Vaihe 2

Projektin toisessa vaiheessa työnjakomme oli hieman selvemmin eritelty: Anastasia hoiti tilasto-osuutta, Teemu kirjallisuusosuutta ja Tommi blogia.

Jokaisella meistä teki välillä hieman tiukkaa löytää aikaa tätä projektityöskentelyä varten, mutta lopulta saimme kuitenkin kasaan varsin pätevän väliraportin.

Tässä vaiheessa otimme myös enemmän käyttöön projektintekoa varten suositeltuja ohjelmia:

Zoteron käyttö ei edelleenkään tuntunut erityisen luontevalta. Loimme Zoteroon oman ryhmän lähteitä varten, mutta kesti aikansa, ennen kuin opimme lisäämään työkalun sujuvaa käyttöä. Ongelmallista Zoteron kanssa on muun muassa se, että sen vaatima plugin toimii ilmeisesti vain Mozilla Firefoxissa.

Viestintään käytimme yksinomaan Yammeria. Se sopi tarpeisiimme ihan hyvin, mutta henkilökohtaisesti en löydä siitä mitään etuja esimerkiksi Facebookiin verrattuna. Yammerissa etusivulle tulee valtava määrä tuntemattomien ihmisien postauksia, vaikka meitä kiinnostaa lähinnä lukea vain oman ryhmämme viestit. Lisäksi Yammerissa vaikuttaa myös hieman epäselvältä se, kelle viestit lopulta näkyvät. Monien ryhmien sisäiseen viestintään tarkoitetut viestit näkyivätkin koko kurssille. Lisäksi tämän täysin uuden viestintäohjelman käyttöönottaminen vaikuttaa hieman tarpeettomalta, kun esimerkiksi Facebookissa on kaikki samat toiminnot, minkä lisäksi esimerkiksi Facebookin toimivan mobiilisovelluksen ansiosta useimmat ihmisistä on paljon nopeammin tavoitettavissa Facebookin kuin Yammerin kautta.

Suunnitteluun käytimme OneNotea, mutta myös siinä dokumenttien jakaminen tuotti aluksi hieman ongelmia. Olen ainakin itse käyttänyt samaan tarkoitukseen Google Drivea ja Google Docsia jo muutama vuosi sitten toisella kurssilla, ja näiden ohjelmien käyttö olikin huomattavasti ongelmattomampaa.

WordPress toimii moitteettomasti. Kyseisen blogipalvelun valtava maailmanlaajuinen suosio ehkä kieliikin siitä, että kyseessä on varsin onnistunut työkalu. Itse olin tutustunut WordPressiin omatoimisesti jo aiemmin, ja kaikista kurssin aikana käytetyistä ohjelmista juuri sen käyttö tuntuukin luontevimmalta ja parhaiten perustellulta.

Ryhmän muut jäsenet voivatkin myöhemmin kertoa omia kokemuksiaan RefWorksista, SPSS:stä ja Atlas Ti:stä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *