Opetus kolmannessa periodissa 2023

Hyvää uutta vuotta 2023! Antiikin kulttuurin opetustarjonnasta kolmannessa periodissa löytyy kurssi Antiikin esine-elämäkerrat (pe 10-12, Metsätalo, sali A217), jossa pääsee konkreettisesti tutkimaan Helsingin yliopistomuseon kokoelmassa olevia antiikin esineitä.

 

Kolmannessa periodissa alkaa myös Pompeji-kurssi (ma klo 14-16, PR U4080), joka jatkuu neljännessä periodissa. Kurssi on lukupiirihenkinen, eli luennoille – ja niissä käytäviin keskusteluihin – osallistuminen on tärkeä osa kurssia. Luentokertoja varten luetaan noin 3-4 lyhyehköä tekstiä liittyen Pompejiin. Kurssi ei välttämättä kokoonnu joka viikko. Lisäksi kolmannessa periodissa alkaa – ja niin ikään neljänteen periodiin jatkuu – Aineisto- ja harjoituskurssi (ke klo 10-12, Porthania P617). Kurssilla tehdään yksi suurempi harjoitustyö, johon kurssin suoritus suurimmaksi osaksi perustuu.

 

Lisäksi tarjolla on Roman Law and the Emergence of European Legal Cultures (ma 12-14 ja ke 14-16, Porthania, P669), jonka voi sopimalla opettajien ja Samuli Simeliuksen kanssa sijoittaa Antiikin kulttuuriin opintoihin. Sama koskee kolmannessa periodissa alkavaa kurssia Antiikin perintö Euroopan kielissä ja kulttuureissa (ti 16-18, Metsätalon sali 1).

– Samuli Simelius