IV periodi ja instituuttien johdantokurssien haut

Neljännessä periodissa on tarjolla Antiikin kulttuuriin sopivat kurssit Art Crime and Cultural Heritage Ethics ja Visuaalinen kulttuuri antiikin arjessa. Ensimmäinen kokoontuu tiistaisin klo 14-16 Athena-rakennuksen salissa 169, toinen maanantaina klo 12-14 Fabianinkatu 24:ssä, salissa 532, ja keskiviikkona klo 10-12 Kielikeskuksen opetustilassa V5 h144. Kurssit ovat olleet ilmeisen suosittuja, mutta opettajalta kannattaa kysyä, jos mukaan mahtuu vielä.

Nyt ovat auki haut ensi syksyn johdantokursseille Rooman– ja Ateenan-instituuteissa, jonne kannattaa hakea. Lisäksi instituuteilla on tarjolla myös erilaisia harjoittelupaikkoja. Niihin hakeminen on myös suositeltavaa, jos ne ovat ajankohtaisia opintojesi vaiheelle.

– Samuli Simelius

Kolmannen periodin opetus

Kolmannen periodin opetuksessa on tarjolla kurssi Roman architecture and engineering (ke 10-12 ja pe 12-14). Se sopii koodille KUKA-530, mutta tarvittaessa se voidaan sijoittaa myös toisellekin koodille, esim. KUKA-AN524 tai KUKA-AN522.

Tulevassa periodissa alkaa myös Antiikin aineistot ja harjoituskurssi (ma 10-12), joka kestää kolmos- ja nelosperiodin. Kurssilla harjoitellaan tutkimuksen tekemistä ja sen keskiössä on pienen tutkimuksen kirjoittaminen.

Kolmannen periodin opetus on etänä. Toisenlaista etäopiskelua on mahdollisesi tarjolla ensi lukukaudella joulukuussa, jolloin järjestetään Rooman topografia kurssi Suomen Rooman-instituutissa Villa Lantessa. Kurssi on suunnattu ensisijaisesti Antiikin kulttuurin opiskelijoille. Toki pandemia tilanne vaikuttaa mahdollisuuteen järjestää kurssi, joten kurssista lisää tietoa on tulossa syksyllä.

– Samuli Simelius

 

 

Toisen periodin opetus

Antiikin kulttuurin opinnot ovat lähteneet mukavasti käyntiin lukuvuoden 2021-2022 osalta. Toisen periodin opetuksesta löytyy kurssi Antiikin pitkä vaikutus arkkitehtuurissa (KUKA-AN531, KUKA-AN523, KUKA-AN524), ma ja ke 10-12. Kurssi pidetään pääosin etänä.

Antiikin kulttuurin opiskelijoita varmasti kiinnostaa myös toisessa periodissa alkava kurssi: Muinaisen Lähi-idän materiaalinen kulttuuri/Material Culture of the Ancient Near East, ma 12-14. Kurssi kestää myös kolmannen periodin ja löytyy Muinaisen Lähi-idän opetusohjelmasta.

Jos haluta tehdä suorituksia esseellä tai muilla tavalla, ole rohkeasti yhteydessä minuun.

– Samuli Simelius

Lukuvuosi 2021-2022 ja I periodi

Tervetuloa lukuvuodelle 2021–2022! Antiikin kulttuuri tarjoaa jälleen useita opintojaksoja suoritettavaksi. Lukuvuoden opetuksen löydät täältä. Tosin sivulta puuttuu vielä osa tiedoista. Kannattaakin aina varmistaa opetuksen ajankohdat ja paikat ennen kurssin alkua Sisusta tai Opiskelu-sivustolta.

 

Ensimmäisessä periodissa on tarjolla Johdantokurssi (ti ja to 10-12) sekä Antiikin jälkivaikutus ja materiaalinen kulttuuri –kurssi (ke ja ma 14-16). Ensin mainittu järjestetään kokonaan etäopetuksena, jälkimmäiseen kuuluu (näillä näkymin) etäopetuksen lisäksi muutama lähiopetuskerta. Johdantokurssi on pakollinen niin 15 kuin 30 op rakenteessa, joten se kannattaa käydä nyt, jos et ole sitä vielä suorittanut. Tietoa Antiikin kulttuurin opintojen rakenteesta löytyy täältä. Lisäksi periodissa on tarjolla Antiikin uskonnot ja mytologia (ti ja to 10-12), joka on suositeltava kurssi kaikille antiikista kiinnostuneille.

 

Opintosuorituksia voi tehdä myös tenttimällä tai esseillä tai muilla sovituilla suoritustavoilla. Antiikin kulttuuriin opintoihin liittyvistä asioista voi olla rohkeasti yhteydessä minuun sähköpostitse (samuli.simelius[at]helsinki.fi).

– Samuli Simelius

Neljäs periodi 2021

Neljännessä periodissa on tarjolla kolme kurssia Antiikin kulttuurin opetuksessa: Archaeology of Architecture ti 10–12 ja pe 14–16, Roman architecture and engineering ti 12–14 ja pe 10–12, sekä Pompeji – roomalaisen kaupungin anatomiaa ke 12–14. Helsingin yliopiston opetus jatkuu etänä koronatilanteesta johtuen, joten aiemmista tiedoista poiketen nämäkin kurssit opetetaan etänä. Lisää tietoa kursseista löytyy täältä, mutta tiedot kannattaa aina ennen kurssia varmistaa WebOodista.

 

Suomen Ateenan-instituutti järjestää 3.9.‒9.10.2021 johdantokurssin, johon on yhdistetty 2020-kurssi, joka jouduttiin siirtämään koronan vuoksi. Vuoden 2021 kurssi on kuitenkin normaalia suurempi, joten sinne kannattaa hakea ja kehotan lämpimästi Antiikin kulttuurin opiskelijoita näin tekemään. Tieto kurssista ja ohjeet hakemiseen löytyvät täältä.

Tsemppiä lukuvuoden loppuun!

– Samuli Simelius

Opetus kolmannessa periodissa 2021

Hyvää uutta vuotta!

Antiikin kulttuurin opetus jatkuu runsaan viikon kuluttua. Tarjolla on Puutarhahistoriaa ja -arkeologiaa antiikin näkökulmasta ke 10-12 ja pe 12-14 sekä On the Edge of Empire: An Archaeology of Rome in the Middle East ti 10-12. Molemmat kurssit järjestetään aiemmista tiedoista poiketen etänä, koska Helsingin yliopiston opetus jatkuu pääsääntöisesti etäopetuksena koronatilanteesta johtuen. Molemmat kurssit sopivat Antiikin kulttuurin opinnoissa korvaamaan useita eri opintojaksojen koodeja.

 

Lisäksi kolmannessa periodissa alkaa Antiikin aineistot ja harjoituskurssi, joka on pakollinen 30 opintopisteen kokonaisuudessa. Kurssi kestää kolmannen ja neljännen periodin, samoin kuin nyt alkava Antiikin perintö Euroopan kielissä ja kulttuureissa (KIK-AY123, ti 16-18), jolla voi kanssani sovittaessa korvata myös jotain Antiikin kulttuurin opintojaksoja. Helsingin yliopiston opetuksesta löytyy kolmannen periodin aikana myös kurssi roomalaisesta oikeudesta, Roman Law and the Emergence of European Legal Cultures (ENS-H323, ti 12-14, to 14-16), jolla voi kanssani sovittaessa korvata Antiikin kulttuurin opintojaksoja.

 

Opiskeluintoa!

– Samuli Simelius

Opetus toisessa periodissa 2020

Etäopetus jatkuu toisessa periodissa. Tarjolla Antiikin kulttuurin opintokokonaisuudessa on kurssi Antiikin taiteen kontekstit, joka sopii korvaavaksi useaan opintojaksoon. Kurssi kokoontuu Zoomissa ma 14-16 ja to 12-14.

Opintosuorituksia on mahdollista tehdä myös tenttimällä. Lisäksi kotitentit ja esseet ovat hyviä vaihtoehtoja jaksojen suorittamiseen.

Antiikin kulttuurin opintoihin liittyvissä kysymyksissä voit rohkeasti olla yhteydessä minuun.

– Samuli Simelius

Antiikin kulttuurin opetustarjonta 2020-2021

Antiikin kulttuuriin opetusta on taas runsaasti tarjolla tänä vuonna, joten sitä kannattaa hyödyntää. Ensimmäisessä periodissa on tarjolla Johdantokurssi, joka järjestetään etänä. Kurssi kokoontuu virtuaalisesti ti 12–14 ja to 10–12. Johdantokurssin käyminen on suositeltavaa, sillä se kuuluu uudessa opintorakenteessa sekä 15 että 30 opintopisteen kokonaisuuteen.

 

Toisessa periodissa etäopetus jatkuu, jolloin tarjolla on Antiikin taiteen kontekstit –kurssi. Vuoden vaihteen jälkeen palataan mahdollisesti lähiopetukseen ja kolmannessa periodissa on tarjolla kurssit Puutarhahistoriaa ja -arkeologiaa antiikin näkökulmasta sekä On the Edge of Empire: An Archaeology of Rome in the Middle East.

 

Kolmannessa periodissa alkaa myös Harjoituskurssi, joka kestää myös neljännen periodin. Tämä suoritus on pakollinen 30 opintopisteen kokonaisuudessa niin vanhan kuin uuden rakenteen mukaan, joten se kannattaa valita, jos aikoo suorittaa laajemman kokonaisuuden. Viimeisessä periodissa on tarjolla vielä kurssit: Archaeology of Architecture, Roman architecture and engineering ja Pompeji.

 

Näiden lisäksi, tänä vuonnakin järjestetään erittäin suositut opintokokonaisuudet Antiikin uskonnot ja mytologia (1 periodi) ja Antiikin perintö Euroopan kielissä ja kulttuureissa (2 periodi). Molempien käyminen on erittäin suositeltavaa antiikin kulttuureista kiinnostuneille.

 

Antiikin kulttuurin opetustarjonta löytyy tästä linkistä, mutta muistutan TARKISTAMAAN opintojaksojen tiedot – aika, paikka jne. – aina ennen niiden alkamista WebOodista, koska sinne nämä tiedot päivittyvät aina ensin. Antiikin kulttuurin opintorakenne löytyy tästä linkistä.

 

Hyvää alkavaa lukuvuotta ja opiskeluintoa!

– Samuli Simelius

Antiikin kulttuurin opintojen rakenne muuttuu!

Antiikin kulttuurin opintojen rakenne on muuttunut lukuvuodelle 2020–2021. Opintojaksot ovat uudessa rakenteessa koottu suurten teemojen ympärille. Näitä ovat esimerkiksi asuminen, seksuaalisuus ja sodankäynti. Edelleenkin Antiikin kulttuurin opinnot voi suorittaa joko 15 opintopisteen kokonaisuutena tai laajempana 30 opintopisteen kokonaisuutena.

 

Molempiin opintokokonaisuuksiin kuuluu Johdantokurssi (KUKA-AN521). Se suositellaan suoritettavaksi kontaktiopetuksena, mutta vaihtoehtoiset suoritustavat ovat myös mahdollisia. Jälkimmäisessä tapauksessa ole yhteydessä minuun, niin voimme sopia, miten suoritus hoidetaan.

 

Laajempaan 30 opintopisteen kokonaisuuteen kuuluu myös Aineisto ja harjoituskurssi (KUKA-AN532). Se suoritetaan kontaktiopetuksena. Loput kurssit – niin 15 kuin 30 opintopisteen kokonaisuuksissa – ovat vapaasti valittavissa temaattisista opintokokonaisuuksista, jotka ovat:

  • Yhteisö ja identiteetti materiaalisessa kulttuurissa KUKA-AN522
  • Koti ja yksityinen elämä antiikin maailmassa KUKA-AN523
  • Valta, hallinto, oikeus ja vaikutusvalta KUKA-AN524
  • Kauneus ja ihanteiden kuvaaminen KUKA-AN525
  • Seksuaalisuus ja sukupuoli KUKA-AN526
  • Infrastruktuuri ja kaupankäynti KUKA-AN527
  • Kultit, rituaalit ja kuolema KUKA-AN528
  • Oppiminen, oppineisuus ja tiedon tallennus KUKA-AN529
  • Sodan kulttuuri ja teknologia KUKA-AN530
  • Antiikin jälkivaikutus KUKA-AN531

Jos haluat siirtyä vanhasta rakenteesta uuteen, voit käyttää jo suorittamiasi Antiikin kulttuurin opintojaksoja korvaamaan temaattisia opintokokonaisuuksia (KUKA-AN522 – KUKA-AN531). Voit myös halutessasi suorittaa Antiikin kulttuurin vanhan rakenteen mukaan. Tässä tapauksessa ole yhteydessä minuun.

 

Uusi systeemi voi vaikuttaa monimutkaiselta, muttei ole sitä ja joka tapauksessa, jos olet jo tehnyt opintoja vanhan rakenteen mukaan, voit suorittaa ne loppuun sen mukaisesti. Tilanne on opiskelijan kannalta erittäin joustava. Päivitän lisää tietoa rakenteesta ja tulevan lukuvuoden opetuksesta lähiviikkoina. Ei kannata epäröidä ottaa yhteyttä minuun, jos tulee kysyttävää Antiikin kulttuurin rakenteesta tai opinnoista.

– Samuli Simelius

Antiikin kulttuurin opintosuoritukset kesällä

Jos ajattelit tehdä kesällä opintosuorituksia liittyen Antiikin kulttuuriin, ole asiasta sähköpostilla suoraan yhteydessä minuun, Samuli Simeliukseen. Perinteisiä tiedekuntatenttejä ei kesällä järjestetä koronatilanteesta johtuen. Vaihtoehtoina ovat muun muassa etätentti ja esseet. Kannattaa olla yhteydessä jo kesäkuussa, koska heinä-elokuussa saatan olla lomalla.

– Samuli Simelius