Opetus kolmannessa periodissa 2023

Hyvää uutta vuotta 2023! Antiikin kulttuurin opetustarjonnasta kolmannessa periodissa löytyy kurssi Antiikin esine-elämäkerrat (pe 10-12, Metsätalo, sali A217), jossa pääsee konkreettisesti tutkimaan Helsingin yliopistomuseon kokoelmassa olevia antiikin esineitä.

 

Kolmannessa periodissa alkaa myös Pompeji-kurssi (ma klo 14-16, PR U4080), joka jatkuu neljännessä periodissa. Kurssi on lukupiirihenkinen, eli luennoille – ja niissä käytäviin keskusteluihin – osallistuminen on tärkeä osa kurssia. Luentokertoja varten luetaan noin 3-4 lyhyehköä tekstiä liittyen Pompejiin. Kurssi ei välttämättä kokoonnu joka viikko. Lisäksi kolmannessa periodissa alkaa – ja niin ikään neljänteen periodiin jatkuu – Aineisto- ja harjoituskurssi (ke klo 10-12, Porthania P617). Kurssilla tehdään yksi suurempi harjoitustyö, johon kurssin suoritus suurimmaksi osaksi perustuu.

 

Lisäksi tarjolla on Roman Law and the Emergence of European Legal Cultures (ma 12-14 ja ke 14-16, Porthania, P669), jonka voi sopimalla opettajien ja Samuli Simeliuksen kanssa sijoittaa Antiikin kulttuuriin opintoihin. Sama koskee kolmannessa periodissa alkavaa kurssia Antiikin perintö Euroopan kielissä ja kulttuureissa (ti 16-18, Metsätalon sali 1).

– Samuli Simelius

Kategoriat: Yleinen

Lukuvuosi 2022-2023 ja ensimmäinen periodi käyntiin

Uusi lukuvuosi on käynnistymässä! Antiikin kulttuuri tarjoaa taas runsaasti opetusta lukuvuoden aikana. Opetustarjontaa on kerätty tähän linkkiin. Opetukseen saattaa tulla kuitenkin muutoksia, joten sivustoa ja tätä blogia kannattaa seurata aina ennen periodin vaihtumista. Lisäksi kurssien tiedot (aikataulut ja paikat) kannattaa aina varmistaa Sisusta ja Opinnot-sivuilta, joissa on viimeisin tieto kursseista!

Ensimmäisessä periodissa on tarjolla Johdanto antiikin kulttuureihin (ma klo 12-14, Päärakennus U3039 ja ke klo 12-14, Topelia D112). Antiikin kulttuuriin voi tehdä suorituksia myös tenttimällä tai kirjoittamalla esseitä. Jos haluat tehdä suorituksia näin, ole minuun rohkeasti yhteydessä sähköpostilla.

Toisessa periodissa on Rooman topografia kurssi, joka järjestetään pääosin opintomatkana Roomaan joulukuussa. Koska majoituspaikkoja on rajallisesti, kurssille on haku ensimmäisessä periodissa, joten kannattaa tämän osalta seurata sähköpostia.

– Samuli Simelius

IV periodi ja instituuttien johdantokurssien haut

Neljännessä periodissa on tarjolla Antiikin kulttuuriin sopivat kurssit Art Crime and Cultural Heritage Ethics ja Visuaalinen kulttuuri antiikin arjessa. Ensimmäinen kokoontuu tiistaisin klo 14-16 Athena-rakennuksen salissa 169, toinen maanantaina klo 12-14 Fabianinkatu 24:ssä, salissa 532, ja keskiviikkona klo 10-12 Kielikeskuksen opetustilassa V5 h144. Kurssit ovat olleet ilmeisen suosittuja, mutta opettajalta kannattaa kysyä, jos mukaan mahtuu vielä.

Nyt ovat auki haut ensi syksyn johdantokursseille Rooman– ja Ateenan-instituuteissa, jonne kannattaa hakea. Lisäksi instituuteilla on tarjolla myös erilaisia harjoittelupaikkoja. Niihin hakeminen on myös suositeltavaa, jos ne ovat ajankohtaisia opintojesi vaiheelle.

– Samuli Simelius

Kolmannen periodin opetus

Kolmannen periodin opetuksessa on tarjolla kurssi Roman architecture and engineering (ke 10-12 ja pe 12-14). Se sopii koodille KUKA-530, mutta tarvittaessa se voidaan sijoittaa myös toisellekin koodille, esim. KUKA-AN524 tai KUKA-AN522.

Tulevassa periodissa alkaa myös Antiikin aineistot ja harjoituskurssi (ma 10-12), joka kestää kolmos- ja nelosperiodin. Kurssilla harjoitellaan tutkimuksen tekemistä ja sen keskiössä on pienen tutkimuksen kirjoittaminen.

Kolmannen periodin opetus on etänä. Toisenlaista etäopiskelua on mahdollisesi tarjolla ensi lukukaudella joulukuussa, jolloin järjestetään Rooman topografia kurssi Suomen Rooman-instituutissa Villa Lantessa. Kurssi on suunnattu ensisijaisesti Antiikin kulttuurin opiskelijoille. Toki pandemia tilanne vaikuttaa mahdollisuuteen järjestää kurssi, joten kurssista lisää tietoa on tulossa syksyllä.

– Samuli Simelius

 

 

Toisen periodin opetus

Antiikin kulttuurin opinnot ovat lähteneet mukavasti käyntiin lukuvuoden 2021-2022 osalta. Toisen periodin opetuksesta löytyy kurssi Antiikin pitkä vaikutus arkkitehtuurissa (KUKA-AN531, KUKA-AN523, KUKA-AN524), ma ja ke 10-12. Kurssi pidetään pääosin etänä.

Antiikin kulttuurin opiskelijoita varmasti kiinnostaa myös toisessa periodissa alkava kurssi: Muinaisen Lähi-idän materiaalinen kulttuuri/Material Culture of the Ancient Near East, ma 12-14. Kurssi kestää myös kolmannen periodin ja löytyy Muinaisen Lähi-idän opetusohjelmasta.

Jos haluta tehdä suorituksia esseellä tai muilla tavalla, ole rohkeasti yhteydessä minuun.

– Samuli Simelius

Lukuvuosi 2021-2022 ja I periodi

Tervetuloa lukuvuodelle 2021–2022! Antiikin kulttuuri tarjoaa jälleen useita opintojaksoja suoritettavaksi. Lukuvuoden opetuksen löydät täältä. Tosin sivulta puuttuu vielä osa tiedoista. Kannattaakin aina varmistaa opetuksen ajankohdat ja paikat ennen kurssin alkua Sisusta tai Opiskelu-sivustolta.

 

Ensimmäisessä periodissa on tarjolla Johdantokurssi (ti ja to 10-12) sekä Antiikin jälkivaikutus ja materiaalinen kulttuuri –kurssi (ke ja ma 14-16). Ensin mainittu järjestetään kokonaan etäopetuksena, jälkimmäiseen kuuluu (näillä näkymin) etäopetuksen lisäksi muutama lähiopetuskerta. Johdantokurssi on pakollinen niin 15 kuin 30 op rakenteessa, joten se kannattaa käydä nyt, jos et ole sitä vielä suorittanut. Tietoa Antiikin kulttuurin opintojen rakenteesta löytyy täältä. Lisäksi periodissa on tarjolla Antiikin uskonnot ja mytologia (ti ja to 10-12), joka on suositeltava kurssi kaikille antiikista kiinnostuneille.

 

Opintosuorituksia voi tehdä myös tenttimällä tai esseillä tai muilla sovituilla suoritustavoilla. Antiikin kulttuuriin opintoihin liittyvistä asioista voi olla rohkeasti yhteydessä minuun sähköpostitse (samuli.simelius[at]helsinki.fi).

– Samuli Simelius

Neljäs periodi 2021

Neljännessä periodissa on tarjolla kolme kurssia Antiikin kulttuurin opetuksessa: Archaeology of Architecture ti 10–12 ja pe 14–16, Roman architecture and engineering ti 12–14 ja pe 10–12, sekä Pompeji – roomalaisen kaupungin anatomiaa ke 12–14. Helsingin yliopiston opetus jatkuu etänä koronatilanteesta johtuen, joten aiemmista tiedoista poiketen nämäkin kurssit opetetaan etänä. Lisää tietoa kursseista löytyy täältä, mutta tiedot kannattaa aina ennen kurssia varmistaa WebOodista.

 

Suomen Ateenan-instituutti järjestää 3.9.‒9.10.2021 johdantokurssin, johon on yhdistetty 2020-kurssi, joka jouduttiin siirtämään koronan vuoksi. Vuoden 2021 kurssi on kuitenkin normaalia suurempi, joten sinne kannattaa hakea ja kehotan lämpimästi Antiikin kulttuurin opiskelijoita näin tekemään. Tieto kurssista ja ohjeet hakemiseen löytyvät täältä.

Tsemppiä lukuvuoden loppuun!

– Samuli Simelius

Opetus kolmannessa periodissa 2021

Hyvää uutta vuotta!

Antiikin kulttuurin opetus jatkuu runsaan viikon kuluttua. Tarjolla on Puutarhahistoriaa ja -arkeologiaa antiikin näkökulmasta ke 10-12 ja pe 12-14 sekä On the Edge of Empire: An Archaeology of Rome in the Middle East ti 10-12. Molemmat kurssit järjestetään aiemmista tiedoista poiketen etänä, koska Helsingin yliopiston opetus jatkuu pääsääntöisesti etäopetuksena koronatilanteesta johtuen. Molemmat kurssit sopivat Antiikin kulttuurin opinnoissa korvaamaan useita eri opintojaksojen koodeja.

 

Lisäksi kolmannessa periodissa alkaa Antiikin aineistot ja harjoituskurssi, joka on pakollinen 30 opintopisteen kokonaisuudessa. Kurssi kestää kolmannen ja neljännen periodin, samoin kuin nyt alkava Antiikin perintö Euroopan kielissä ja kulttuureissa (KIK-AY123, ti 16-18), jolla voi kanssani sovittaessa korvata myös jotain Antiikin kulttuurin opintojaksoja. Helsingin yliopiston opetuksesta löytyy kolmannen periodin aikana myös kurssi roomalaisesta oikeudesta, Roman Law and the Emergence of European Legal Cultures (ENS-H323, ti 12-14, to 14-16), jolla voi kanssani sovittaessa korvata Antiikin kulttuurin opintojaksoja.

 

Opiskeluintoa!

– Samuli Simelius

Opetus toisessa periodissa 2020

Etäopetus jatkuu toisessa periodissa. Tarjolla Antiikin kulttuurin opintokokonaisuudessa on kurssi Antiikin taiteen kontekstit, joka sopii korvaavaksi useaan opintojaksoon. Kurssi kokoontuu Zoomissa ma 14-16 ja to 12-14.

Opintosuorituksia on mahdollista tehdä myös tenttimällä. Lisäksi kotitentit ja esseet ovat hyviä vaihtoehtoja jaksojen suorittamiseen.

Antiikin kulttuurin opintoihin liittyvissä kysymyksissä voit rohkeasti olla yhteydessä minuun.

– Samuli Simelius