Luento 12.6.

Viimeisenä uutena asiana tenttiin opimme tänään supistumaverbit. Niitä ei tarvitse opetella systemaattisesti ulkoa, mutta supistumasäännöt ja tavallisimpien supistumaverbien käyttäytyminen on hyvä tuntea. Kotitehtävänä sivulta 132 lauseet 1-8. Paljon onnea tenttiin ja hyvää kesää kaikille!

t. Nina

Ullan terveiset:
Kerratkaa ahkerasti mutta rauhallisin mielin viikonloppuna. Maanantaiksi tein meille harjoituskertauksen, teemme sen yhdessä niin saatte tuntumaa. Vaikutelmani on (ja opettajana olen tässäkin asiassa teitä viisaampi!), että olette ihan hyvin kärryillä. Syytä paniikkiin ei ole kun vain treenaatte nyt viikonlopun. Ohjeeni ovat siis :

  • Lue kielioppiasiat kirjasta + Ullan & Ninan slideista
  • Opettele ja harjoittele keskeiset taivutuskaavat, paino verbeissä ja deklinaatioissa (1 dekl. –> ἡ τῆς jne; 2. dekl. –>  ὁ, τοῦ, jne.). Kirjan takana on käteviä taulukoita ja olen huomannut että olette itse tehneet erinomaisia muistiinpanoja
  • Käy läpi oppikirjan tehtäväosiot sekä tunnilla yhdessä tehtyjä tehtäviä.

Hyvää viikonloppua ja muistakaa myös rentoutua!

T. Ulla