BioPopin uutiskirje 09/2015

Helsingin yliopiston Viikin kampuksella toimivan BioPop-keskuksen tehtävänä on kohottaa kiinnostusta biologiaa kohtaan ja tukea lasten ja nuorten biologian opiskelua, oppimista ja harrastuneisuutta. Lisäksi autamme nykyisiä ja tulevia biologian opettajia opetustyössä ja ammatillisessa kehittymisessä. BioPop-keskus on osa Helsingin yliopiston LUMA-keskusta.
BioPopin uutiskirjeessä kerrotaan biologian opetukseen liittyvistä ajankohtaisista asioista.

1. BioPopin blogissa opetusmateriaalia
BioPop on perustanut elokuun alussa blogin, josta voit käydä tutustumassa biologiaan liittyvään opetusmateriaaleihin ja -ideoihin. Blogissa julkaistaan uutta materiaalia joka keskiviikko. Voit tutustua blogiin osoitteessa  https://blogs.helsinki.fi/biopop-keskus/.
2. BioPop sosiaalisessa mediassa
BioPopin uusimmat kuulumiset löydät myös sosiaalisen median puolelta. Facebookista BioPopin sivu löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/biopopkeskus/ ja Twitteristä osoitteesta https://twitter.com/biopop_keskus. Tykkää ja seuraa toimintaa!
3. Vierailutoimintaa Viikin kampuksella
Tiesitkö, että BioPop-keskus järjestää peruskoululaisille ja lukiolaisille kiertokäyntejä ja toiminnallisia vierailuja Viikin kampuksella? Lisätietoa löydät osoitteesta http://www.luma.fi/biopop/2375. Vinkkaa mahdollisuudesta myös muille biologian opettajille!
4. Soveltavaan harjoitteluun BioPopiin?
Suoritatko parhaillaan aineenopettajan pedagogisia opintoja? Etsitkö paikkaa, jossa suorittaa soveltava harjoittelu? Tee harjoittelu BioPopissa! Otamme maksimissaan 10 opiskelijaa joulu-tammikuun ajaksi harjoitteluun kehittämään toimintaamme. Harjoittelijoiden tehtävänä on suunnitella, toteuttaa ja testata uusia, kouluvierailuihin sopivia aktiviteetteja. Tarvittaessa voit suorittaa harjoittelun myös erikseen sovittavana ajankohtana.
Lisätietoa soveltavasta harjoittelusta löydät Flammasta (https://flamma.helsinki.fi/fi/HY312176). Jos olet kiinnostunut harjoittelumahdollisuudesta tai haluat siitä lisätietoa, ota yhteyttä BioPopin koordinaattori Justus Mutaseen (justus (piste) mutanen (at) helsinki (piste) fi ).
Myös aikuispedagogiikan opiskelijat ovat tervetulleita suorittamaan harjoitteluita BioPopissa! Tiedustele lisää BioPopin koordinaattori Justus Mutaselta.
5. Videokilpailu peruskoulu- ja lukioikäisille
BioPop-keskus järjestää yhteistyössä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry:n kanssa videokilpailun peruskoulu- ja lukioikäisille. Kilpailun aiheena on ”Valo luonnossa”. Kilpailuaikaa on 31.10.2015 saakka. Tutustu kilpailun sääntöihin ja palkintoihin osoitteessa http://luma.fi/biopop/3888/videokilpailu . Kerro kilpailusta myös tuntemillesi biologian opettajille!
6. Kerho peruskoulu- ja lukioikäisille
BioPop järjestää yhdessä Helsingin normaalilyseon kanssa bio- ja lääketiedekerhoon, jossa tutustutaan oikeaan tieteelliseen tutkimukseen! Kerhossa on mahdollisuus esimerkiksi eristää DNA:ta, tutkia monenlaisia soluja ja kokeilla biotekniikan menetelmiä. Lisäksi kerhon aikana tehdään vierailut Helsingin yliopiston Meilahden ja Viikin tutkimuslaboratorioihin. Ohjaajina toimivat biokemian ja molekyylibiologian opiskelijat Helsingin yliopistolta. Lisätietoa kerhosta ja ilmoittautuminen: http://luma.fi/biopop/3951/ . Kerho alkaa 23.9.
7. Bioteknologian viikko 12.-18.10.2015
Bioteknologian teemaviikkoa vietetään jälleen 12.-18.10.2015. Viikon aikana järjestetään useita tapahtumia. Lisätietoa viikon tapahtumista löydät osoitteesta http://www.finbio.net/fi/bw-tapahtumakalenteri-2015 .
Bioteknologian viikolla BioPop-keskus järjestää yhteistyössä Kemma-keskuksen sekä LUMA-keskus Aallon kanssa Bioteknologian puuhapäivät 15.-16.10. Päivät on suunnattu alakouluikäisille, luonnontieteistä kiinnostuneille lapsille. Ohjelmassa on mm. bakteereiden viljelyä, DNA:n eristämistä ja biomuovin valmistamista. Jäljellä on vielä muutamia paikkoja! Mukaan voi ilmoittautua osoitteessa http://luma.fi/tapahtumat/3806 .
Lisäksi bioteknologian viikolla järjestetään Suomen Bioteollisuus ry:n organisoima BioFinland Pitching Competition bioalan opiskelijoille. Kilpailun palkinto on 1000€ ja mukaan voi ilmoittautua yksin tai maksimissaan 5 hengen joukkueina. Ilmoittaudu 25.9. mennessä osoitteessa http://www.finbio.net/pitching-competition .
8. BMOL ry:n syyspäivät 14.11.
Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL järjestää perinteiset syyspäivät lauantaina 14.11. Helsingissä. Lisätietoa osoitteesta https://peda.net/yhdistykset/bmol-ry/ajankohtaista6/sh1 .
9. Valtakunnallinen LUMA-viikko 2.-8.11.2015
Valtakunnallista LUMA-viikkoa vietetään Suomessa vuosittain marraskuun alussa. Viikon tavoitteena on herättää kiinnostusta LUMA-aineiden opiskeluun ja alan ammatteihin erilaisten aktiviteettien, elämysten ja kokemusten kautta.
Lue lisää ja katso vinkit miten sinun koulusi, luokkasi tai ryhmäsi voi osallistua. Tulossa mm. mobiililaitteita hyödyntävä demokilpailu yläkoululaisille, jossa luvassa mahtavia palkintoja. Voit myös jakaa omia suosikki-ideoitasi, ota yhteyttä ja kerro vinkki LUMA-viikolle! Julkaisemme opettajien vinkkejä www.luma.fi-portaalissa syksyn aikana.
10. Tutustu LUMA Suomi -kehittämisohjelman tuloksiin
 
– Kaupunkisuunnistus paljastaa kivien kiehtovat puolet: http://luma.fi/artikkelit/3913/kiehtovat-kivet
– Ekopaku nimeltä Kaisla innostaa peruskoululaisia tutkimaan lähiympäristöä: http://luma.fi/artikkelit/3802/ekopaku-nimelta-kaisla-innostaa-peruskoululaisia-vesitutkimuksiin
– Maasto-opetuksessa oppilaat pääsevät käsiksi lähiluonnon ihmeisiin: http://luma.fi/artikkelit/3886/maasto-opetuksessa-oppilaat-paasevat-kasiksi-lahiluonnon-ihmeisiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *