BioPopin uutiskirje (11/2015)

BioPopin uutiskirje (11/2015)

Helsingin yliopiston Viikin kampuksella toimivan BioPop-keskuksen tehtävänä on kohottaa kiinnostusta biologiaa kohtaan ja tukea lasten ja nuorten biologian opiskelua, oppimista ja harrastuneisuutta. Lisäksi autamme nykyisiä ja tulevia biologian opettajia opetustyössä ja ammatillisessa kehittymisessä. BioPop-keskus on osa Helsingin yliopiston LUMA-keskusta.

BioPopin uutiskirjeessä kerrotaan biologian opetukseen liittyvistä ajankohtaisista asioista.

– –

1. Webinaari: Formatiivinen arviointi LUMA-aineiden oppimisen tukena

Uudet opetussuunnitelman perusteet korostavat monipuolisen ja kannustavan arvioinnin merkitystä. Opettajien kannattaa tutustua formatiiviseen arviointiin pienin askelin ja etsiä kokeilemalla itselleen ja oppilailleen parhaat toimintatavat.

LUMA-keskus järjestää keskiviikkona 4.11. klo 15 webinaarin formatiivisesta arvioinnista. Puhujana on LUMA-keskus Suomen johtaja Maija Aksela. Seuraa livenä tai nauhoitteena: http://luma.fi/tapahtumat/3943/scientix-webinaari-formatiivinen-arviointi-luma-aineiden-oppimisen-tukena-maija-aksela

2. Vierailuohjaajaksi BioPopiin vuodelle 2016?

BioPop-keskus järjestää peruskoululaisille ja lukiolaisille kiertokäyntejä ja toiminnallisia vierailuja Viikin kampuksella. Olisitko kiinnostunut toimimaan vierailujen ohjaajana vuonna 2016? Ole tässä tapauksessa yhteydessä BioPopin koordinaattori Justus Mutaseen (justus.mutanen@helsinki.fi). Vinkkaa vierailumahdollisuuksista myös tuntemillesi biologian opettajille!

3. Videokilpailun tulokset

Biotieteiden opetuksen keskus BioPop ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry järjestivät videokilpailun peruskoulu- ja lukioikäisille syksyllä 2015. Kilpailun aiheena oli ”Valo luonnossa”. Teema liittyi YK:n kansainväliseen valon ja valoon perustuvan teknologian teemavuoteen 2015.

Kilpailuun osallistui peruskoululaisia ja lukiolaisia ympäri maata. Videoita arvioinut raati valitsi kaksi voittajaa: Kouvolan yhteislyseon opiskelija Ville Puurin sekä Virojoen koulun 1-luokkalaisten ryhmän, ”Vaahtopossut”.

Katso videot seuraavista osoitteista.
Ville Puuri: https://youtu.be/SJeMhmHKJtw
Vaahtopossut: https://youtu.be/Xba3b3rqJbI

4. BMOL ry:n syyspäivät 14.11.

Biologian ja maantieteen opettajien liitty BMOL järjestää perinteiset syyspäivät lauantaina 14.11. Helsingissä. Ilmoittaudu pian mukaan! Lisätietoa osoitteesta https://peda.net/yhdistykset/bmol-ry/ajankohtaista6/sh1

5.  Biotalouden yö Heurekassa 4.12.2015

Kuinka ruoka, energia ja vesi riittävät kaikille tulevaisuudessa? Minkälaisia ratkaisuja biotalous tarjoaa näihin haasteisiin? Biotalouden yö -tapahtumassa on monipuolisia esityksiä, työpajoja ja laboratorio-kokeiluja suomalaisen bio-osaamisen monilta eri alueilta. Ilmoita luokkasi mukaan nyt, paikkoja ohjelmiin on rajoitetusti! Kouluryhmille maksuton sisäänpääsy Heurekaan koko päivän
4.12.2015 klo 10-24.

Lisätiedot ja varaukset: Heureka

6. Dyna-miitti lukiolaisille joulukuussa: aiheena astrobiologia!

Resurssikeskukset BioPop ja F2K järjestävät yhteistyössä lukiolaisille suunnatun kerhomiitin keskiviikkona 2.12. klo 16–18. Tapaaminen on Viikin kampuksella. Tutustu Dyna-miitteihin ja ilmoittaudu mukaan! http://www.eluova.fi/index.php?s=tapahtumat&c=dyna-miitit

7. BioPop internetissä

BioPopin blogissa voit käydä tutustumassa biologiaan liittyvään opetusmateriaaleihin ja -ideoihin. Blogissa julkaistaan uutta materiaalia joka keskiviikko. Voit tutustua blogiin osoitteessa https://blogs.helsinki.fi/biopop-keskus/.

BioPopin uusimmat kuulumiset löydät myös sosiaalisen median puolelta. Facebookista BioPopin sivu löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/biopopkeskus/ ja Twitteristä osoitteesta https://twitter.com/biopop_keskus. Tykkää ja seuraa toimintaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *