La Galette des rois – Kuninkaiden kakku

Viime viikolla Bouffe piti perinteisen La Galette des Rois -illan, jossa päästiin jälleen kerran maistelemaan tätä herkullista ja rapeaa Loppiaisherkkua. Lisäksi perinteeseen kuuluu, että kakkuun on kätketty pieni muovinen maskotti ”La fève”, niinpä sääntöjen mukaan seurueen nuorin pääsee asettumaan pöydän alle, ja sanelemaan kuka saa minkäkin piirakkapalasen. Näin hän ei mitenkään voi itse nähdä, kenet tullaan sitten kruunaamaan kuninkaaksi tai kuningattareksi. Hätätilassa maskotin voi korvata esimerkiksi mantelilla, kuten tänä vuonna tehtiin, sillä maskotti paikannettiin vasta leivonnan loppuvaiheessa.

Tänä vuonna kuningattareksi kruunattiin Frida, joka tietenkin sai kutreillensa asianmukaisen kruunun. Perinteen mukaan juoni jatkuu niin, että kruunun saaneen on määrä tuoda seuraaviin illanistujaisiin asianmukainen galette, joten nyt jännitämme, saapuuko Frida ensi vuonna mukanaan kenties vegaaninen kuninkaiden kakku?

 

Tänä vuonna menimme kuitenkin vielä sieltä, missä aita on matalin, ja leivoimme hallituksen kesken bouffelaisille epävegaanisen kakun. Päätimme jopa jakaa blogiin toimivaksi todetun reseptimme, jotta lukijammekin pääsevät leipomaan kuninkaille, mikäli makean himo yllättää. Kaikkien yllätykseksi leipomiseen ei myöskään varsinaisesti kulunut paljoa aikaa!:

Ainesosat

Marsipaanitäyte kahdelle Galetelle:
  • Tomusokeria kuoren ruskistamiseksi
Valmistus:
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja voitele vuoka.
  3. Sekoita kaikki marsipaanitäytteen ainekset sähkövatkaimella.
  4. Leikkaa taikinasta kaksi sopivan kokoista ja vuoan muotoista palaa. Aseta toinen niistä leivinpaperille. Levitä leivontasudilla hieman munankeltuaisseosta taikinapalan reunoille.
  5. Levitä puolet täytteestä  vuokaan asetetun taikinalevyn päälle ja aseta toinen taikina kappale sen päälle.
  6.  Painele taikinat sivuista yhteen ja painele hellästi täytteen päältä, jotta se levittyy tasaisesti.
  7. Koristele päällinen varovasti haarukalla. Älä kuitenkaan tee liikaa syviä reikiä kuoreen. Voit myös käyttää veitsen kärkeä koristelussa.
  8. Levitä vielä päälle munankeltuaisseosta.
  9. Paista Galettea ensin 15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla ja laske sitten lämpötila 180 asteeseen puoleksi tunniksi.
  10. Ota sitten galette hetkeksi uunista ja pudistele hieman tomusokeria kakun päälle. Paista sitten vielä 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Muista toistaa kaikki vaiheet toisen galetten leivonnassa! Alkuperäisen reseptin löydät täältä

Bon appétit,

Suvi

 

11 963 vastausta artikkeliin “La Galette des rois – Kuninkaiden kakku”

  1. It’s difficult to find experienced people for this topic, however, you seem like you know what you’re talking about!Thanks

  2. At this time it appears like BlogEngine is the preferred blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

  3. http://www.manufacturer.vn is healthcare manufacturer of nasal rinse kit, vaginal pump gel, long time xxx solution, enhance supplement, ODM and OEM service. Manufacturer.vn can also research and development products from your ideas. We export more than 40 countries, we are one sub-company of StrongBody

  4. Having read this I believed it was really informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending a lot of time both reading and posting comments. But so what, it was still worth it!

  5. Hi there! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Fantastic blog and wonderful style and design.

  6. That is a great tip especially to those fresh to the blogosphere. Simple but very accurate informationÖ Thank you for sharing this one. A must read article!

  7. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?I’ve been trying for a while but I never seem to get there!Thanks

  8. Everything is very open with a clear clarification of the challenges. It was really informative. Your website is useful. Many thanks for sharing!

  9. I have seen many useful issues on your website about personal computers. However, I have the judgment that laptop computers are still less than powerful more than enough to be a good option if you frequently do tasks that require loads of power, for instance video croping and editing. But for internet surfing, microsoft word processing, and many other typical computer work they are fine, provided you can’t mind the little screen size. Many thanks for sharing your ideas.

  10. Aw, this was an exceptionally good post. Taking a few minutes and actual effort to produce a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never manage to get nearly anything done.

  11. This really is what exactly I used to be on the lookout for. Thanks for giving these types of an extensive tutorial.

  12. I need to to thank you for this great read!! I certainly enjoyed every bit of it. I’ve got you book marked to check out new things you postÖ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *