La Galette des rois – Kuninkaiden kakku

Viime viikolla Bouffe piti perinteisen La Galette des Rois -illan, jossa päästiin jälleen kerran maistelemaan tätä herkullista ja rapeaa Loppiaisherkkua. Lisäksi perinteeseen kuuluu, että kakkuun on kätketty pieni muovinen maskotti ”La fève”, niinpä sääntöjen mukaan seurueen nuorin pääsee asettumaan pöydän alle, ja sanelemaan kuka saa minkäkin piirakkapalasen. Näin hän ei mitenkään voi itse nähdä, kenet tullaan sitten kruunaamaan kuninkaaksi tai kuningattareksi. Hätätilassa maskotin voi korvata esimerkiksi mantelilla, kuten tänä vuonna tehtiin, sillä maskotti paikannettiin vasta leivonnan loppuvaiheessa.

Tänä vuonna kuningattareksi kruunattiin Frida, joka tietenkin sai kutreillensa asianmukaisen kruunun. Perinteen mukaan juoni jatkuu niin, että kruunun saaneen on määrä tuoda seuraaviin illanistujaisiin asianmukainen galette, joten nyt jännitämme, saapuuko Frida ensi vuonna mukanaan kenties vegaaninen kuninkaiden kakku?

 

Tänä vuonna menimme kuitenkin vielä sieltä, missä aita on matalin, ja leivoimme hallituksen kesken bouffelaisille epävegaanisen kakun. Päätimme jopa jakaa blogiin toimivaksi todetun reseptimme, jotta lukijammekin pääsevät leipomaan kuninkaille, mikäli makean himo yllättää. Kaikkien yllätykseksi leipomiseen ei myöskään varsinaisesti kulunut paljoa aikaa!:

Ainesosat

Marsipaanitäyte kahdelle Galetelle:
  • Tomusokeria kuoren ruskistamiseksi
Valmistus:
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja voitele vuoka.
  3. Sekoita kaikki marsipaanitäytteen ainekset sähkövatkaimella.
  4. Leikkaa taikinasta kaksi sopivan kokoista ja vuoan muotoista palaa. Aseta toinen niistä leivinpaperille. Levitä leivontasudilla hieman munankeltuaisseosta taikinapalan reunoille.
  5. Levitä puolet täytteestä  vuokaan asetetun taikinalevyn päälle ja aseta toinen taikina kappale sen päälle.
  6.  Painele taikinat sivuista yhteen ja painele hellästi täytteen päältä, jotta se levittyy tasaisesti.
  7. Koristele päällinen varovasti haarukalla. Älä kuitenkaan tee liikaa syviä reikiä kuoreen. Voit myös käyttää veitsen kärkeä koristelussa.
  8. Levitä vielä päälle munankeltuaisseosta.
  9. Paista Galettea ensin 15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla ja laske sitten lämpötila 180 asteeseen puoleksi tunniksi.
  10. Ota sitten galette hetkeksi uunista ja pudistele hieman tomusokeria kakun päälle. Paista sitten vielä 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Muista toistaa kaikki vaiheet toisen galetten leivonnassa! Alkuperäisen reseptin löydät täältä

Bon appétit,

Suvi

 

11 963 vastausta artikkeliin “La Galette des rois – Kuninkaiden kakku”

  1. This is a fantastic website, will you be interested in doing an interview regarding just how you developed it? If so e-mail me!

  2. I’m in awe of the author’s capability to make complicated concepts understandable to readers of all backgrounds. This article is a testament to her expertise and passion to providing helpful insights. Thank you, author, for creating such an engaging and insightful piece. It has been an incredible joy to read!

  3. Everyone loves what you guys are up too. This type of clever work and exposure!Keep up the wonderful works guys I’ve incorporated you guys to my own blogroll.

  4. Yet another thing is that when evaluating a good internet electronics shop, look for web shops that are constantly updated, keeping up-to-date with the most current products, the most beneficial deals, in addition to helpful information on services. This will ensure you are doing business with a shop that stays atop the competition and gives you what you need to make knowledgeable, well-informed electronics acquisitions. Thanks for the vital tips I’ve learned through your blog.

  5. The following time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I do know it was my option to read, but I truly thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could repair in case you werent too busy in search of attention.

  6. hello!,I love your writing so a lot! proportion we be in contact more about your article on AOL? I require an expert on this space to unravel my problem. May be that is you! Looking forward to peer you.

  7. F*ckin’ tremendous issues here. I’m very satisfied to peer your post. Thanks so much and i am looking forward to touch you. Will you please drop me a e-mail?

  8. Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I am having problems with your RSS. I donít understand why I can’t join it. Is there anybody having similar RSS problems? Anyone that knows the solution can you kindly respond? Thanx!!

  9. I have noticed that in unwanted cameras, special receptors help to {focus|concentrate|maintain focus|target|a**** automatically. The particular sensors involving some video cameras change in contrast, while others use a beam with infra-red (IR) light, particularly in low lighting. Higher specification cameras sometimes use a mixture of both methods and might have Face Priority AF where the dslr camera can ’See’ some sort of face while keeping focused only upon that. Many thanks for sharing your opinions on this blog site.

  10. Hello! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on.Any recommendations?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *