La Galette des rois – Kuninkaiden kakku

Viime viikolla Bouffe piti perinteisen La Galette des Rois -illan, jossa päästiin jälleen kerran maistelemaan tätä herkullista ja rapeaa Loppiaisherkkua. Lisäksi perinteeseen kuuluu, että kakkuun on kätketty pieni muovinen maskotti ”La fève”, niinpä sääntöjen mukaan seurueen nuorin pääsee asettumaan pöydän alle, ja sanelemaan kuka saa minkäkin piirakkapalasen. Näin hän ei mitenkään voi itse nähdä, kenet tullaan sitten kruunaamaan kuninkaaksi tai kuningattareksi. Hätätilassa maskotin voi korvata esimerkiksi mantelilla, kuten tänä vuonna tehtiin, sillä maskotti paikannettiin vasta leivonnan loppuvaiheessa.

Tänä vuonna kuningattareksi kruunattiin Frida, joka tietenkin sai kutreillensa asianmukaisen kruunun. Perinteen mukaan juoni jatkuu niin, että kruunun saaneen on määrä tuoda seuraaviin illanistujaisiin asianmukainen galette, joten nyt jännitämme, saapuuko Frida ensi vuonna mukanaan kenties vegaaninen kuninkaiden kakku?

 

Tänä vuonna menimme kuitenkin vielä sieltä, missä aita on matalin, ja leivoimme hallituksen kesken bouffelaisille epävegaanisen kakun. Päätimme jopa jakaa blogiin toimivaksi todetun reseptimme, jotta lukijammekin pääsevät leipomaan kuninkaille, mikäli makean himo yllättää. Kaikkien yllätykseksi leipomiseen ei myöskään varsinaisesti kulunut paljoa aikaa!:

Ainesosat

Marsipaanitäyte kahdelle Galetelle:
  • Tomusokeria kuoren ruskistamiseksi
Valmistus:
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja voitele vuoka.
  3. Sekoita kaikki marsipaanitäytteen ainekset sähkövatkaimella.
  4. Leikkaa taikinasta kaksi sopivan kokoista ja vuoan muotoista palaa. Aseta toinen niistä leivinpaperille. Levitä leivontasudilla hieman munankeltuaisseosta taikinapalan reunoille.
  5. Levitä puolet täytteestä  vuokaan asetetun taikinalevyn päälle ja aseta toinen taikina kappale sen päälle.
  6.  Painele taikinat sivuista yhteen ja painele hellästi täytteen päältä, jotta se levittyy tasaisesti.
  7. Koristele päällinen varovasti haarukalla. Älä kuitenkaan tee liikaa syviä reikiä kuoreen. Voit myös käyttää veitsen kärkeä koristelussa.
  8. Levitä vielä päälle munankeltuaisseosta.
  9. Paista Galettea ensin 15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla ja laske sitten lämpötila 180 asteeseen puoleksi tunniksi.
  10. Ota sitten galette hetkeksi uunista ja pudistele hieman tomusokeria kakun päälle. Paista sitten vielä 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Muista toistaa kaikki vaiheet toisen galetten leivonnassa! Alkuperäisen reseptin löydät täältä

Bon appétit,

Suvi

 

11 964 vastausta artikkeliin “La Galette des rois – Kuninkaiden kakku”

  1. Hey! Would you mind if I share your blog with my myspacegroup? There’s a lot of people that I think would reallyappreciate your content. Please let me know. Thank you

  2. Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Very useful information specifically the last part I care for such info a lot. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

  3. Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no data backup. Do you have any methods to protect against hackers?

  4. I will immediately clutch your rss as I can’t find your email subscription hyperlink ornewsletter service. Do you have any? Kindly permit me understand in order that Imay subscribe. Thanks.

  5. This is an awesome entry. Thank you very much for the supreme post provided! I was looking for this entry for a long time, but I wasn’t able to find a honest source.

  6. Thank you, I have just been looking for info about this subject for a while and yoursis the best I have came upon till now. However, what concerning the conclusion? Are you sure in regards to the source?My blog post – clubriders.men

  7. Hey, I simply hopped over to your website by way of StumbleUpon. No longer one thing I’d normally learn, but I preferred your thoughts none the less. Thanks for making one thing worth reading.

  8. Remarkable! Its in fact remarkable post, I have gotmuch clear idea regarding from this paragraph.

  9. This blog has truly peaked my interest. I enjoyed reading what you had to say. Hit me up! Thanks for writing this.

  10. It’s really a nice and useful piece of information. I’m happy that you shared this helpful infowith us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

  11. Hello there! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My website discusses a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *