La Galette des rois – Kuninkaiden kakku

Viime viikolla Bouffe piti perinteisen La Galette des Rois -illan, jossa päästiin jälleen kerran maistelemaan tätä herkullista ja rapeaa Loppiaisherkkua. Lisäksi perinteeseen kuuluu, että kakkuun on kätketty pieni muovinen maskotti ”La fève”, niinpä sääntöjen mukaan seurueen nuorin pääsee asettumaan pöydän alle, ja sanelemaan kuka saa minkäkin piirakkapalasen. Näin hän ei mitenkään voi itse nähdä, kenet tullaan sitten kruunaamaan kuninkaaksi tai kuningattareksi. Hätätilassa maskotin voi korvata esimerkiksi mantelilla, kuten tänä vuonna tehtiin, sillä maskotti paikannettiin vasta leivonnan loppuvaiheessa.

Tänä vuonna kuningattareksi kruunattiin Frida, joka tietenkin sai kutreillensa asianmukaisen kruunun. Perinteen mukaan juoni jatkuu niin, että kruunun saaneen on määrä tuoda seuraaviin illanistujaisiin asianmukainen galette, joten nyt jännitämme, saapuuko Frida ensi vuonna mukanaan kenties vegaaninen kuninkaiden kakku?

 

Tänä vuonna menimme kuitenkin vielä sieltä, missä aita on matalin, ja leivoimme hallituksen kesken bouffelaisille epävegaanisen kakun. Päätimme jopa jakaa blogiin toimivaksi todetun reseptimme, jotta lukijammekin pääsevät leipomaan kuninkaille, mikäli makean himo yllättää. Kaikkien yllätykseksi leipomiseen ei myöskään varsinaisesti kulunut paljoa aikaa!:

Ainesosat

Marsipaanitäyte kahdelle Galetelle:
  • Tomusokeria kuoren ruskistamiseksi
Valmistus:
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja voitele vuoka.
  3. Sekoita kaikki marsipaanitäytteen ainekset sähkövatkaimella.
  4. Leikkaa taikinasta kaksi sopivan kokoista ja vuoan muotoista palaa. Aseta toinen niistä leivinpaperille. Levitä leivontasudilla hieman munankeltuaisseosta taikinapalan reunoille.
  5. Levitä puolet täytteestä  vuokaan asetetun taikinalevyn päälle ja aseta toinen taikina kappale sen päälle.
  6.  Painele taikinat sivuista yhteen ja painele hellästi täytteen päältä, jotta se levittyy tasaisesti.
  7. Koristele päällinen varovasti haarukalla. Älä kuitenkaan tee liikaa syviä reikiä kuoreen. Voit myös käyttää veitsen kärkeä koristelussa.
  8. Levitä vielä päälle munankeltuaisseosta.
  9. Paista Galettea ensin 15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla ja laske sitten lämpötila 180 asteeseen puoleksi tunniksi.
  10. Ota sitten galette hetkeksi uunista ja pudistele hieman tomusokeria kakun päälle. Paista sitten vielä 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Muista toistaa kaikki vaiheet toisen galetten leivonnassa! Alkuperäisen reseptin löydät täältä

Bon appétit,

Suvi

 

11 964 vastausta artikkeliin “La Galette des rois – Kuninkaiden kakku”

  1. Hi there! This post contains some really helpful suggestions! The biggest changes are the ones that start small.
    Many thanks for the share!

  2. Salutations, This post contains some really helpful suggestions. The biggest transformations come from the smallest adjustments.
    I appreciate you sharing so much!

  3. Salutations! Excellent guidance in this essay! The biggest changes are often the result of tiny adjustments.
    Many thanks for sharing!

  4. Salutations, This post contains some really helpful suggestions. The biggest transformations come from the smallest adjustments.
    I appreciate you sharing so much!

  5. Cheers! This article has some really helpful suggestions! The biggest changes are the tiny ones.
    Many thanks for the sharing!

  6. Salutations! Excellent guidance in this essay! The biggest changes are often the result of tiny adjustments.
    Many thanks for sharing!

  7. Wow, this blog is an absolute goldmine of information! I could not stop reading from beginning to end. Each word is like a magic charm that keeps me spellbound. Can’t wait for additional astounding content! #FantasticSite #IncredibleContent

  8. Howdy! I could have sworn Iíve been to your blog before but after looking at many of the posts I realized itís new to me. Anyways, Iím definitely happy I stumbled upon it and Iíll be bookmarking it and checking back often!

  9. I wanted to thank you for this good read!! I absolutely loved every bit of it. I have got you book-marked to check out new stuff you postÖ

  10. Aw, this was an exceptionally nice post. Taking a few minutes and actual effort to generate a really good article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and never seem to get anything done.

  11. На сайте http://diplom-sale.ru возможно приобрести диплом специалиста <a href=http://diplom-sale.ru]http://diplom-sale.ru по низкой цене без предоплаты.

  12. Medical More provides medical technology news and analysis for industry professionals. We cover medical devices, diagnostics, digital health, FDA regulation and compliance, imaging, and more. https://medicalmore.us

  13. Having read this I thought it was rather enlightening. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending a lot of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

  14. Holy moly, this site is an unbelievable goldmine of knowledge! I could not stop perusing from start to end. Each word is like a magic charm that keeps me mesmerized. Can’t wait for additional astounding posts! #AmazingBlog #IncredibleContent

  15. ポーカーの役について、強さや確率、役の一覧などの情報を提供するウェブサイトがあります。ポーカーのやり方やルール、大会情報なども掲載されています。東京や大阪などの都市でポーカーを楽しむこともできます。初心者向けの基礎知識や戦略、強いカードや組み合わせについての情報もあります。オンラインで無料の対戦も可能です。さらに、ポーカー関連のニュースやトピックも提供しています。 -> https://wptjapan.com/download <- ポーカー オンライン 無料 対戦

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *