La Galette des rois – Kuninkaiden kakku

Viime viikolla Bouffe piti perinteisen La Galette des Rois -illan, jossa päästiin jälleen kerran maistelemaan tätä herkullista ja rapeaa Loppiaisherkkua. Lisäksi perinteeseen kuuluu, että kakkuun on kätketty pieni muovinen maskotti ”La fève”, niinpä sääntöjen mukaan seurueen nuorin pääsee asettumaan pöydän alle, ja sanelemaan kuka saa minkäkin piirakkapalasen. Näin hän ei mitenkään voi itse nähdä, kenet tullaan sitten kruunaamaan kuninkaaksi tai kuningattareksi. Hätätilassa maskotin voi korvata esimerkiksi mantelilla, kuten tänä vuonna tehtiin, sillä maskotti paikannettiin vasta leivonnan loppuvaiheessa.

Tänä vuonna kuningattareksi kruunattiin Frida, joka tietenkin sai kutreillensa asianmukaisen kruunun. Perinteen mukaan juoni jatkuu niin, että kruunun saaneen on määrä tuoda seuraaviin illanistujaisiin asianmukainen galette, joten nyt jännitämme, saapuuko Frida ensi vuonna mukanaan kenties vegaaninen kuninkaiden kakku?

 

Tänä vuonna menimme kuitenkin vielä sieltä, missä aita on matalin, ja leivoimme hallituksen kesken bouffelaisille epävegaanisen kakun. Päätimme jopa jakaa blogiin toimivaksi todetun reseptimme, jotta lukijammekin pääsevät leipomaan kuninkaille, mikäli makean himo yllättää. Kaikkien yllätykseksi leipomiseen ei myöskään varsinaisesti kulunut paljoa aikaa!:

Ainesosat

Marsipaanitäyte kahdelle Galetelle:
  • Tomusokeria kuoren ruskistamiseksi
Valmistus:
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja voitele vuoka.
  3. Sekoita kaikki marsipaanitäytteen ainekset sähkövatkaimella.
  4. Leikkaa taikinasta kaksi sopivan kokoista ja vuoan muotoista palaa. Aseta toinen niistä leivinpaperille. Levitä leivontasudilla hieman munankeltuaisseosta taikinapalan reunoille.
  5. Levitä puolet täytteestä  vuokaan asetetun taikinalevyn päälle ja aseta toinen taikina kappale sen päälle.
  6.  Painele taikinat sivuista yhteen ja painele hellästi täytteen päältä, jotta se levittyy tasaisesti.
  7. Koristele päällinen varovasti haarukalla. Älä kuitenkaan tee liikaa syviä reikiä kuoreen. Voit myös käyttää veitsen kärkeä koristelussa.
  8. Levitä vielä päälle munankeltuaisseosta.
  9. Paista Galettea ensin 15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla ja laske sitten lämpötila 180 asteeseen puoleksi tunniksi.
  10. Ota sitten galette hetkeksi uunista ja pudistele hieman tomusokeria kakun päälle. Paista sitten vielä 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Muista toistaa kaikki vaiheet toisen galetten leivonnassa! Alkuperäisen reseptin löydät täältä

Bon appétit,

Suvi

 

11 964 vastausta artikkeliin “La Galette des rois – Kuninkaiden kakku”

  1. One thing is that when you find yourself searching for a student loan you may find that you’ll need a co-signer. There are many conditions where this is true because you might find that you do not have a past credit history so the financial institution will require you have someone cosign the loan for you. Great post.

  2. Thanks for the new things you have unveiled in your short article. One thing I would like to reply to is that FSBO relationships are built as time passes. By launching yourself to the owners the first weekend break their FSBO is announced, ahead of masses start out calling on Wednesday, you generate a good link. By giving them equipment, educational components, free reports, and forms, you become a great ally. By taking a personal curiosity about them along with their predicament, you create a solid connection that, oftentimes, pays off once the owners decide to go with an agent they know in addition to trust – preferably you.

  3. whoah this weblog is wonderful i really like studying your articles. Stay up the great paintings! You recognize, a lot of individuals are hunting around for this info, you can aid them greatly.

  4. 体验WPT免费扑克的刺激,拥有庞大的玩家群,提供从免费赛到高额赌注的各种锦标赛。参加定期特别活动,沉浸在竞技游戏的激动中。立即加入,成为充满活力的WPT扑克社区的一员,大奖和激动人心的时刻等待着您。 -> https://wptpokerglobal.org/download <- 扑克 牌 玩法

  5. Your style is very unique in comparison to other people I’ve read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this blog.

  6. Hi there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through many of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly pleased I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

  7. Hello! I simply would like to give you a big thumbs up for the great info you have here on this post. I am coming back to your blog for more soon.

  8. Heya i?m for the primary time here. I came across this board and I in finding It truly useful & it helped me out much. I am hoping to offer something again and help others like you aided me.

  9. What an insightful and meticulously-researched article! The author’s thoroughness and ability to present intricate ideas in a digestible manner is truly admirable. I’m totally captivated by the scope of knowledge showcased in this piece. Thank you, author, for providing your expertise with us. This article has been a true revelation!

  10. An intriguing discussion is worth comment. I believe that you need to write more on this subject, it might not be a taboo subject but typically folks don’t speak about these issues. To the next! All the best.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *