La Galette des rois – Kuninkaiden kakku

Viime viikolla Bouffe piti perinteisen La Galette des Rois -illan, jossa päästiin jälleen kerran maistelemaan tätä herkullista ja rapeaa Loppiaisherkkua. Lisäksi perinteeseen kuuluu, että kakkuun on kätketty pieni muovinen maskotti ”La fève”, niinpä sääntöjen mukaan seurueen nuorin pääsee asettumaan pöydän alle, ja sanelemaan kuka saa minkäkin piirakkapalasen. Näin hän ei mitenkään voi itse nähdä, kenet tullaan sitten kruunaamaan kuninkaaksi tai kuningattareksi. Hätätilassa maskotin voi korvata esimerkiksi mantelilla, kuten tänä vuonna tehtiin, sillä maskotti paikannettiin vasta leivonnan loppuvaiheessa.

Tänä vuonna kuningattareksi kruunattiin Frida, joka tietenkin sai kutreillensa asianmukaisen kruunun. Perinteen mukaan juoni jatkuu niin, että kruunun saaneen on määrä tuoda seuraaviin illanistujaisiin asianmukainen galette, joten nyt jännitämme, saapuuko Frida ensi vuonna mukanaan kenties vegaaninen kuninkaiden kakku?

 

Tänä vuonna menimme kuitenkin vielä sieltä, missä aita on matalin, ja leivoimme hallituksen kesken bouffelaisille epävegaanisen kakun. Päätimme jopa jakaa blogiin toimivaksi todetun reseptimme, jotta lukijammekin pääsevät leipomaan kuninkaille, mikäli makean himo yllättää. Kaikkien yllätykseksi leipomiseen ei myöskään varsinaisesti kulunut paljoa aikaa!:

Ainesosat

Marsipaanitäyte kahdelle Galetelle:
  • Tomusokeria kuoren ruskistamiseksi
Valmistus:
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja voitele vuoka.
  3. Sekoita kaikki marsipaanitäytteen ainekset sähkövatkaimella.
  4. Leikkaa taikinasta kaksi sopivan kokoista ja vuoan muotoista palaa. Aseta toinen niistä leivinpaperille. Levitä leivontasudilla hieman munankeltuaisseosta taikinapalan reunoille.
  5. Levitä puolet täytteestä  vuokaan asetetun taikinalevyn päälle ja aseta toinen taikina kappale sen päälle.
  6.  Painele taikinat sivuista yhteen ja painele hellästi täytteen päältä, jotta se levittyy tasaisesti.
  7. Koristele päällinen varovasti haarukalla. Älä kuitenkaan tee liikaa syviä reikiä kuoreen. Voit myös käyttää veitsen kärkeä koristelussa.
  8. Levitä vielä päälle munankeltuaisseosta.
  9. Paista Galettea ensin 15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla ja laske sitten lämpötila 180 asteeseen puoleksi tunniksi.
  10. Ota sitten galette hetkeksi uunista ja pudistele hieman tomusokeria kakun päälle. Paista sitten vielä 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Muista toistaa kaikki vaiheet toisen galetten leivonnassa! Alkuperäisen reseptin löydät täältä

Bon appétit,

Suvi

 

11 968 vastausta artikkeliin “La Galette des rois – Kuninkaiden kakku”

  1. Article writing is also a fun, if you know after that you can writeif not it is complicated to write.

  2. Τhere’s certainl a lot to find out about this topic.I like all the points you’ve made.Feell free to sսrf to my blog post: situs jսdi slot online tеrpercaya 2020 (comprayventadearmas.com)

  3. Дайте вашему сайту заслуженное место в топе поисковых систем! Наши услуги
    seo продвижение сайта заказать на заказ обеспечат максимальную видимость вашего бизнеса в интернете. Персонализированные стратегии, тщательный подбор ключевых слов, оптимизация контента и технические улучшения — всё это для привлечения целевой аудитории и увеличения продаж. Вместе мы поднимем ваш сайт на новый уровень успеха!

  4. Thanks , I have just been looking for information about this subject for a long time and yours is the greatest I have came upon till now. However, what concerning the bottom line? Are you sure concerning the supply?

  5. Watching how gsa search ranker SER has improved over the years actually tends to make me trust in this software’s developers.

  6. You actually said that terrifically!university of maryland college essay academic research paper blog writing services packages

  7. It’s an awesome piece of writing in support of all the onlineusers; they will obtain advantage from it I am sure.

  8. Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loadingcorrectly. I’m not sure why but I think its a linking issue.I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

  9. There’s certainly a lot to find out about this issue. I really like all the points you have made.

  10. I will right away snatch your rss as I can not in finding your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me recognize in order that I may subscribe. Thanks.

  11. I’m gone to say to my little brother, that he should also pay a visit this blog on regularbasis to take updated from newest information.

  12. You could definitely see your skills in the articleyou write. The world hopes for more passionate writers such as youwho aren’t afraid to say how they believe. At all times follow your heart.

  13. Good way of explaining, and fastidious post to obtain information on the topic of my presentation subject matter, which i am going to deliver in academy.

  14. I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it?s rare to see a great blog like this one nowadays..

  15. Usually I don’t read article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice post.

  16. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100 positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Thank you

  17. After exploring a few of the blog posts on your web site, I really like your way of writing a blog. I book marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Take a look at my web site too and let me know how you feel.

  18. An interesting discussion is worth comment. There’s no doubt that that you ought to write more on this issue, it might not be a taboo matter but typically people don’t speak about these issues. To the next! Cheers.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *