La Galette des rois – Kuninkaiden kakku

Viime viikolla Bouffe piti perinteisen La Galette des Rois -illan, jossa päästiin jälleen kerran maistelemaan tätä herkullista ja rapeaa Loppiaisherkkua. Lisäksi perinteeseen kuuluu, että kakkuun on kätketty pieni muovinen maskotti ”La fève”, niinpä sääntöjen mukaan seurueen nuorin pääsee asettumaan pöydän alle, ja sanelemaan kuka saa minkäkin piirakkapalasen. Näin hän ei mitenkään voi itse nähdä, kenet tullaan sitten kruunaamaan kuninkaaksi tai kuningattareksi. Hätätilassa maskotin voi korvata esimerkiksi mantelilla, kuten tänä vuonna tehtiin, sillä maskotti paikannettiin vasta leivonnan loppuvaiheessa.

Tänä vuonna kuningattareksi kruunattiin Frida, joka tietenkin sai kutreillensa asianmukaisen kruunun. Perinteen mukaan juoni jatkuu niin, että kruunun saaneen on määrä tuoda seuraaviin illanistujaisiin asianmukainen galette, joten nyt jännitämme, saapuuko Frida ensi vuonna mukanaan kenties vegaaninen kuninkaiden kakku?

 

Tänä vuonna menimme kuitenkin vielä sieltä, missä aita on matalin, ja leivoimme hallituksen kesken bouffelaisille epävegaanisen kakun. Päätimme jopa jakaa blogiin toimivaksi todetun reseptimme, jotta lukijammekin pääsevät leipomaan kuninkaille, mikäli makean himo yllättää. Kaikkien yllätykseksi leipomiseen ei myöskään varsinaisesti kulunut paljoa aikaa!:

Ainesosat

Marsipaanitäyte kahdelle Galetelle:
  • Tomusokeria kuoren ruskistamiseksi
Valmistus:
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja voitele vuoka.
  3. Sekoita kaikki marsipaanitäytteen ainekset sähkövatkaimella.
  4. Leikkaa taikinasta kaksi sopivan kokoista ja vuoan muotoista palaa. Aseta toinen niistä leivinpaperille. Levitä leivontasudilla hieman munankeltuaisseosta taikinapalan reunoille.
  5. Levitä puolet täytteestä  vuokaan asetetun taikinalevyn päälle ja aseta toinen taikina kappale sen päälle.
  6.  Painele taikinat sivuista yhteen ja painele hellästi täytteen päältä, jotta se levittyy tasaisesti.
  7. Koristele päällinen varovasti haarukalla. Älä kuitenkaan tee liikaa syviä reikiä kuoreen. Voit myös käyttää veitsen kärkeä koristelussa.
  8. Levitä vielä päälle munankeltuaisseosta.
  9. Paista Galettea ensin 15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla ja laske sitten lämpötila 180 asteeseen puoleksi tunniksi.
  10. Ota sitten galette hetkeksi uunista ja pudistele hieman tomusokeria kakun päälle. Paista sitten vielä 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Muista toistaa kaikki vaiheet toisen galetten leivonnassa! Alkuperäisen reseptin löydät täältä

Bon appétit,

Suvi

 

11 968 vastausta artikkeliin “La Galette des rois – Kuninkaiden kakku”

  1. I blog quite often and I genuinely appreciate your content. Your article has really peaked my interest. I’m going to take a note of your website and keep checking for new information about once per week. I subscribed to your RSS feed as well.

  2. Spot on with this write-up, I absolutely feel this amazing site needs far more attention. I’ll probably be back again to read more, thanks for the info.

  3. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this article and the rest of the website is also really good.

  4. A fascinating discussion is definitely worth comment. I think that you need to publish more on this issue, it might not be a taboo matter but generally folks don’t speak about such subjects. To the next! Many thanks!!

  5. Wonderful work! That is the kind of information that are supposed to be shared around the internet. Disgrace on the search engines for no longer positioning this publish upper! Come on over and discuss with my site . Thanks =)

  6. May I simply say what a comfort to discover an individual who really understands what they are talking about on the internet. You actually understand how to bring an issue to light and make it important. More people must check this out and understand this side of the story. I can’t believe you aren’t more popular since you surely possess the gift.

  7. I need to to thank you for this fantastic read!! I definitely loved every bit of it. I’ve got you saved as a favorite to check out new things you post…

  8. Thanks, I have recently been looking for info approximately this topic for a long time and yours is the greatest I have found out so far. But, what about the conclusion? Are you positive in regards to the supply?

  9. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. I?m gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *