La Galette des rois – Kuninkaiden kakku

Viime viikolla Bouffe piti perinteisen La Galette des Rois -illan, jossa päästiin jälleen kerran maistelemaan tätä herkullista ja rapeaa Loppiaisherkkua. Lisäksi perinteeseen kuuluu, että kakkuun on kätketty pieni muovinen maskotti ”La fève”, niinpä sääntöjen mukaan seurueen nuorin pääsee asettumaan pöydän alle, ja sanelemaan kuka saa minkäkin piirakkapalasen. Näin hän ei mitenkään voi itse nähdä, kenet tullaan sitten kruunaamaan kuninkaaksi tai kuningattareksi. Hätätilassa maskotin voi korvata esimerkiksi mantelilla, kuten tänä vuonna tehtiin, sillä maskotti paikannettiin vasta leivonnan loppuvaiheessa.

Tänä vuonna kuningattareksi kruunattiin Frida, joka tietenkin sai kutreillensa asianmukaisen kruunun. Perinteen mukaan juoni jatkuu niin, että kruunun saaneen on määrä tuoda seuraaviin illanistujaisiin asianmukainen galette, joten nyt jännitämme, saapuuko Frida ensi vuonna mukanaan kenties vegaaninen kuninkaiden kakku?

 

Tänä vuonna menimme kuitenkin vielä sieltä, missä aita on matalin, ja leivoimme hallituksen kesken bouffelaisille epävegaanisen kakun. Päätimme jopa jakaa blogiin toimivaksi todetun reseptimme, jotta lukijammekin pääsevät leipomaan kuninkaille, mikäli makean himo yllättää. Kaikkien yllätykseksi leipomiseen ei myöskään varsinaisesti kulunut paljoa aikaa!:

Ainesosat

Marsipaanitäyte kahdelle Galetelle:
  • Tomusokeria kuoren ruskistamiseksi
Valmistus:
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja voitele vuoka.
  3. Sekoita kaikki marsipaanitäytteen ainekset sähkövatkaimella.
  4. Leikkaa taikinasta kaksi sopivan kokoista ja vuoan muotoista palaa. Aseta toinen niistä leivinpaperille. Levitä leivontasudilla hieman munankeltuaisseosta taikinapalan reunoille.
  5. Levitä puolet täytteestä  vuokaan asetetun taikinalevyn päälle ja aseta toinen taikina kappale sen päälle.
  6.  Painele taikinat sivuista yhteen ja painele hellästi täytteen päältä, jotta se levittyy tasaisesti.
  7. Koristele päällinen varovasti haarukalla. Älä kuitenkaan tee liikaa syviä reikiä kuoreen. Voit myös käyttää veitsen kärkeä koristelussa.
  8. Levitä vielä päälle munankeltuaisseosta.
  9. Paista Galettea ensin 15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla ja laske sitten lämpötila 180 asteeseen puoleksi tunniksi.
  10. Ota sitten galette hetkeksi uunista ja pudistele hieman tomusokeria kakun päälle. Paista sitten vielä 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Muista toistaa kaikki vaiheet toisen galetten leivonnassa! Alkuperäisen reseptin löydät täältä

Bon appétit,

Suvi

 

11 968 vastausta artikkeliin “La Galette des rois – Kuninkaiden kakku”

  1. Zeneara is marketed as an expert-formulated health supplement that can improve hearing and alleviate tinnitus, among other hearing issues. The ear support formulation has four active ingredients to fight common hearing issues. It may also protect consumers against age-related hearing problems.

  2. Aut non tentaris, aut perfice — Или не берись, или доводи до конца.

  3. There is evidently a lot to know about this. I think you made various nice points in features also.

  4. When I originally commented I clicked the ”Notify me when new comments are added” checkbox and now eachtime a comment is added I get four emails with the samecomment. Is there any way you can remove me from that service?Cheers!

  5. Great information. Lucky me I found your blog by chance (stumbleupon). I have bookmarked it for later!

  6. 体验WPT免费扑克的刺激,拥有庞大的玩家群,提供从免费赛到高额赌注的各种锦标赛。参加定期特别活动,沉浸在竞技游戏的激动中。立即加入,成为充满活力的WPT扑克社区的一员,大奖和激动人心的时刻等待着您。 -> https://wptpokerglobal.org/download <- 微扑克

  7. I’ll immediately seize your rss feed as I can’t in finding your e-mail subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Please allow me know so that I may just subscribe. Thanks.

  8. Hi there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if thatwould be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

  9. Having read this I believed it was rather informative. I appreciate you finding the time and energy to put this short article together. I once again find myself personally spending way too much time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

  10. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.I will be sure to bookmark it and return to readmore of your useful info. Thanks for the post.I will definitely comeback.

  11. Hi, after reading this awesome paragraph i am as well happy to share my experience here with colleagues.

  12. Your mode of explaining everything in this paragraph is trulynice, every one be capable of without difficulty know it, Thanks alot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *