Rinnakkaistallentamisen käsikirja ja julkaisuarkistoseminaarin esitykset

Veera Ristikartano esitteli 25.1.  järjestetyssä “Tutkimus vapaaksi verkkoon!”-seminaarissa vasta julkistettua Rinnakkaistallentamisen käsikirjaa, joka on vapaasti luettavissa seuraavassa osoitteessa:

https://wiki.helsinki.fi/pages/viewpage.action?pageId=63123101

Alun perin työnimellä “Tekijänoikeuksien käsikirja” valmisteltu teos on tuotettu OKM:n rahoittaman Julkaisuarkistojen infrastruktuuri -hankkeen puitteissa. Tekstin on kirjoittanut dosentti Marjut Salokannel, ja sen Helsingin yliopiston wiki-palvelussa sijaitsevan verkkoversion suunnittelusta ja toteutuksesta ovat vastanneet Helena Hiltunen ja Veera Ristikartano Helsingin yliopiston kirjastosta.

Helsingin yliopiston tallennusmandaattipäätöstä käsittelevän osuuden lisäksi käsikirja sisältää nimensä mukaisesti myös hyödyllistä perustietoa rinnakkaistallentamisesta ja erityisesti siihen liittyvistä tekijänoikeuskysymyksistä. Päämääränä on ollut se, että kokonaisuus palvelee Helsingin yliopiston lisäksi myös muita suomalaisia tutkimusorganisaatioita, ja sitä voidaan tulevaisuudessa päivittää ja laajentaa tarpeen mukaan.

Toissaviikon “Tutkimus vapaaksi verkkoon!”-seminaari onnistui hyvin, ainakin jos osallistujilta saatuun palautteeseen on luottamista. Ylitimme lisäksi uutiskynnyksen myös Hesarin paperiversiossa, mikä on näissä ympyröissä melko harvinaista herkkua. Seminaarin esitykset löytyvät seuraavan linkin kautta:

http://bit.ly/eLadvD

Kiitokset vielä kerran kaikille esiintyjille ja osallistujille!