Turun akatemian väitöksiä suomeksi

Filosofia.fi-portaalin sivuilta voi lukea Jarkko S. Tuusvuoren mainion kuvauksen viime torstaina Kansalliskirjaston Fabianian auditoriossa järjestetyn “Tieteellis-filosofinen elämä 1600–1800-luvuilla – Turun Akatemian väitösten toisesta tulemisesta” -seminaarin tapahtumista :

Väittelyä Turun Akatemiassa & Kansalliskirjastolla (Filosofia.fi, 7.2.2011)
http://www.filosofia.fi/node/5625

Omalta kannaltani Filosofia.fi-portaalin ja niin & näin -lehden  puuhamiesten Jarkko S. Tuusvuoren ja Tuukka Tomperin ideoima seminaari oli erinomaisen henkevää ja mukavaa vaihtelua normaaliin kirjastoteknokraattisen arkielämään verrattuna.

Kansalliskirjaston Ilkka ja Ulla Paateron rahaston varoilla digitoimaan väitöskirjakokoelmaan liittyvien esitysten (oma esitykseni on myös verkossa) lisäksi tilaisuudessa esiteltiin myös Filosofia.fi-portaalissa julkaistavia Koneen säätiön rahoituksella suomennettuja väitöskirjoja. Toistaiseksi saatavilla on neljä väitöskirjaa, ja kaikkiaan suomennosprojektissa käännetään parisenkymmentä teosta, joista loputkin tulevat ilmeisesti saataville maaliskuussa. Lista hankkeessa käännetyistä väitöskirjoista ja linkit jo saatavilla oleviin teoksiin löytyvät täältä:

http://filosofia.fi/Turun_Akatemia_Suomennokset