Yhdistyksestä

Dilemma ry on vuonna 1968 perustettu Helsingin yliopiston filosofian opiskelijoiden yhdistys. Dilemma järjestää jäsenilleen viihde- ja kulttuuritapahtumia, toimii opiskelijoiden äänitorvena laitoksen ja yliopiston suuntaan, kerää urheilulliset filosofit yhdessä rakastamaan maailman tunnetuinta kieltä (pelaamaan jalkapalloa) ja hoivaa toiset punaviinin pehmeään maailmaan. Monet juovat myös paljon olutta.

Dilemma edustaa Helsingin yliopiston käytännöllisen filosofian, teoreettisen filosofian ja läroämnet filosofin opiskelijoita.

Yhdistyksen säännöt näet tästä.

opiskelijajärjestö

Dilemma ry kerää kokoon filosofianopiskelijat kahdesta tiedekunnasta, teoreettisen filosofian ja filosofi’n opiskelijat humanistisesta ja käytännöllisen filosofian valtiotieteellisestä tiedekunnasta. Näin ollen se toimii yhteistyössä molempien tiedekuntien kattojärjestöjen kanssa. Hybridijärjestö Dilemman siiven alla uudet filosofianopiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita molempien tiedekuntajärjestöjen toimintaan.

Humanisticum on Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö ja ainejärjestöjen kattojärjestö.
HC:n eli Humppacumin fuksisivu

Kannunvalajat on Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö ja ainejärjestöjen kattojärjestö
Kannun fuksisivu

Helsingin yliopiston Ylioppilaskunta (HYY)

– HYYn fuksisivu varsin kattavine muistilistoineen

Kaikki yliopisto-opiskelijat kuuluvat oppilaitoksensa ylioppilaskuntaan. Aine-, tiedekunta- ja muut opiskelijajärjestöt toimivat niin ikään ylioppilaskunnan alaisuudessa, ja esimerkiksi saavat siltä tukia ja tiloja käyttöönsä. Vaikka opiskelujen alussa HYY ilmennee lähinnä opiskelijakortin myöntävän tahon, terveydenhuollon järjestäjän, opiskelijaruokalan osakkaan ja avajaiskarnevaalien järjestäjän rooleissa, kaiken kaikkiaan HYYn funktiona on huolehtia opiskelijoista kokonaisvaltaisesti  neuvonnan ja edunvalvonnan kautta niin akateemisessa kuplassa kuin yhteiskunnassakin.

Päätökset HYYssä tekee vaaleilla valittava edustajisto, hallinto- ja toimeenpanovaltaa käyttää edustajiston nimittämä hallitus. Lisäksi HYYllä on erilaisiin aiheisiin keskittyviä valiokuntia. Arkista asiointia hoitaa HYYn henkilökunta, johon pääsee tutustumaan esimerkiksi palvelutoimistolla.