Save the date! Eksegeettinen päivä 16.2.2023

Syksy on vielä aluillaan, mutta jo nyt voi orientoitua ensi vuoden kohokohtaan, ja merkitä kalenteriin torstain 16.2.2023, jolloin järjestetään seuraava Eksegeettinen päivä. Päivän teemana on uskonto ja kulttuurievoluutio. Tarkempia tietoja julkaistaan myöhemmin.

SES Teologian ja uskonnontutkimuksen päivillä: Kirjatarjouksia!

Suomen Eksegeettinen Seura osallistuu Teologian ja uskonnontutkimuksen päiville 18.-20.5.2022. Myymme konferenssin aikana julkaisujamme Porthanian aulassa.

Olemme tätä tilaisuutta varten alentaneet normaalihintojamme tuntuvasti, ja tarjolla on myös kaksi kirjapakettia erityisen edulliseen hintaan! Nämä tarjoukset ovat voimassa vain SES:n myyntipisteellä konferenssin ajan, eli niitä ei voi tilata postissa.

TUTP

 

 

 

 

 

 

Kolmen kirjan paketit 10 €

Lue loppuun

Tervetuloa SES:n vuosikokoukseen

Suomen Eksegeettisen Seuran vuosikokous pidetään etäkokouksena 7.3.2022 klo 16.30.

Ohessa kokouksen Zoom-linkki, joka myös lähetetään seuran jäsenille sähköpostilla ennen kokousta.

Jokainen seuran jäsen on lämpimästi tervetullut vuosikokoukseen!

Aika: 7.3.2022 klo 16:30. Paikka: Vuorikatu 3, 00100 Helsinki, 4. kerroksen kirjastohuone (Zoom-kokous).

Lue loppuun

SESJ 122: Kirjakääröistä digiraamattuun

Pyhiä tekstejä pidetään erityisinä ja arvokkaampina kuin muita tekstejä. Niillä katsotaan olevan voimaa muuttaa ihmisen elämää. Pyhiin teksteihin uskotaan kätkeytyvän tietoa, jota on vaikea tavoittaa muulla tavoin. Tekstin pyhyys riip-puu ennen kaikkea yhteisöstä, joka antaa sille erityisen aseman ja välittää uskon tekstin pyhyyteen sukupolvelta toiselle.

Tämä monitieteinen artikkelikokoelma tarjoaa sekä teoreettista pohdintaa tekstien pyhyydestä että tapausesimerkkejä eri uskontoperinteistä. Teoksessa tarkastellaan, miten erilaiset tekstit ovat historiallisesti päätyneet pyhinä pidettyihin kokoelmiin ja miksi toiset jääneet niiden ulkopuolelle. Pyhät tekstit eivät erityisyydestään huolimatta ole muuttumattomia, mikä näkyy kokoelmien rajojen liukuvuudessa ja käsikirjoitusten eroissa.

Uusia näkökulmia avautuu myös, kun tutkitaan pyhien tekstien aineellisia ja aineettomia ulottuvuuksia sekä tekstien konkreettista käyttöä nykyajan uskonnollisissa yhteisöissä ja uskontodialogissa. Asiantuntijoina on teologeja ja uskonnontutkijoita eri aloilta. Teos haastaa lukijansa eri uskontoperinteiden vertailevaan tarkasteluun arvostavassa hengessä.

Tilaa kirja tarjoushintaan 20€ tällä lomakkeella. Tarjous voimassa 7.11. asti.

Johdatus apostolisten isien kirjoituksiin

Suomen Eksegeettisen Seuran tuorein julkaisu, Niko Huttusen ja Ulla Tervahaudan toimittama Johdatus Apostolisten isien kirjoituksiin, on julkaistu yhteistyössä Suomalaisen teologisen kirjallisuusseuran kanssa.

Apostolisten isien kirjoitukset ovat Uuden testamentin ohella varhaisimpia kristillisiä kirjoituksia. Ensimmäisillä vuosisadoilla joidenkin ajateltiin kuuluvan jopa Raamattuun.

Johdatus Apostolisten isien kirjoituksiin on ensimmäinen suomenkielinen johdanto näihin merkittäviin mutta unohdettuihin teoksiin. Jokainen Apostolisten isien kirjoitus saa kirjassa asiantuntevan taustoituksen sen syntyhistoriasta, tekijästä ja keskeisistä teemoista. Kirjassa on perusteelliset katsaukset säilyneisiin käsikirjoituksiin ja Apostolisten isien kokoelman muotoutumiseen sekä artikkeleita muun muassa marttyyriudesta ja kirjoitusten vaikutushistoriasta.

Kirjoittajat ovat Uuden testamentin ja varhaisen kristinuskon tutkijoita, joista monet olivat suomentamassa vuonna 2020 ilmestynyttä Apostolisten isien kirjoitusten kokoelmaa.

Kirjaa on saatavilla Tiedekirjassa ja sen verkkokaupassa