EKT-päivä – 50 vuotta elintarvikekemian ja -teknologian opetusta Viikissä
Aika: perjantai 28.8.2015 klo 9–15.30
Paikka: luentosali B1, Latokartanonkaari 7, Viikki
Klo 9 alkaen kakkukahvit B-talon aulassa
9.40 Tilaisuuden avaus
Food Brothers
Tervetuloa
Professori emeritus Hannu Salovaara
Yliopiston tervehdys
Rehtori Jukka Kola
Elintarviketieteet monipuolistuvat, EKT-laitos perustetaan
Viikin kampus – Latokartanon maatilasta bioalan keskittymäksi
Kansleri emeritus Risto Ihamuotila
EKT-laitoksen vaiheet 1965–1992
Professori emeritus Hannu Salovaara
- Professori emeritus Pekka Koivistoisen puheenvuoro
Kansallinen elintarviketieteiden tutkijakoulu ABS
Professori emerita Lea Hyvönen
Tauko
11.30 Tutkimusta ja opetusta yhteiskunnan tarpeisiin
Food Sisters and Brothers
Miten tultu tähän päivään – EKT:stä elintarviketieteisiin
Professori Vieno Piironen
Kohokohtia tutkimuksesta
Professori Marina Heinonen, yliopistonlehtori Velimatti Ollilainen ja yliopistonlehtori Tuula Sontag-Strohm keskustelevat jatko-opiskelijoiden, tohtoritutkijoiden ja yleisön kanssa
Lounas ravintola Ladonlukossa
13.50 Katse elintarvikealan tulevaisuuteen
Food Sisters and Brothers
Avaus
Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen johtaja, professori Maija Tenkanen
Elintarviketieteet Helsingin yliopiston ja yhteiskunnan näkökulmasta
Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtaja, kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio
Elintarviketieteet ja elintarviketeollisuus
Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen
Utopistinen elintarviketalous
Roope Mokka, Demos Helsinki
Alumnin puheenvuoro
Pekka Kulonen, Asikkala
Lipidi ry elintarvikeylioppilaiden äänitorvena
Paula Kahila, Mia Koivistoinen ja Tuomas Turkki
Yhteenveto
Professori Maija Tenkanen, elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen johtaja
Food Sisters
Tilaisuus päättyy klo 15.30
Ilmoittautuminen: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/62405/lomake.html