Linkkejä

Opinnot

Alma – Yliopiston väistyvä intranet.

ATK-tilojen yökäyttö – “Osa tietotekniikkakeskuksen tietotekniikkatiloista on käytettävissä normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Tilat ovat käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Näiden tilojen käyttöä varten tarvitaan magneettiavain, jota haetaan käyttölupapisteistä.”

Antoisampaan opiskeluun -opas – “Antoisampaan opiskeluun -opas on kirjoitettu sinulle. Sen tarkoituksena on helpottaa opiskelua yliopistossa, monipuolistaa kuvaasi opiskelusta sekä auttaa Sinua välttämään muutamia yleisimpiä sudenkuoppia opiskelu-urallasi.” Ehdottomasti lukemisen arvoinen!

BSCW – Yliopiston kursseilla hyödynnetty työskentelyalusta verkossa.

Etappi – Etappi on tutkintojen valmistumisen seuranta- ja tukijärjestelmä. Selkokielellä Etapin tarkoitus on varmistaa, että opinnot etenevät. Huomaathan myös, että opintotuen maksamisen edellytyksenä on opintojen edistyminen.

Flamma – Helsingin yliopiston intranet, josta löydät avun (joskus muutaman mutkan kautta) kysymykseen kuin kysymykseen.

Gradutakuu – Ohjeita gradun tekoa varten. Erilainen graduopas.

Helka – Selaile yliopiston kirjaston tarjontaa, tee varauksia ja uusi lainoja. Apua, kaikki tenttikirjat meni! Vilkaise myös kaupunginkirjaston tarjontaa.

Kansainvälisille opiskelijoille – News, stories and updates for applicants and international students at the University of Helsinki.

Kirjastot – Mikä ihmeen lyhytlaina? Mitä maksaa, jos palautan kirjan myöhässä? Infoa kirjastojen aukioloajoista, maksuista ja korteista.

Käyttäytymistieteiden laitoksen kotisivut – Meidän laitoksemme!

Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kotisivut – Meidän tiedekuntamme!

Lukuvuosi-ilmoittautuminen – “Kaikkien tutkinto-opiskelijoiden on ilmoittauduttava jokaisena lukuvuonna joko läsnä- tai poissaolevaksi. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ilmoittautuminen hoidetaan tiedekunnassa kirjoittautumisen yhteydessä.”

Lyyra – “Lyyra on monipuolinen opiskelija- ja henkilökuntakortti, sekä jatkuvasti kehittyvä verkkopalvelu, joka tarjoaa opiskelijoille sekä etuja että opiskelijoiden oman yhteisön, Lyyra-kampuksen.”

Moodle – Yliopiston kursseilla hyödynnetty työskentelyalusta verkossa.

Nelli – “Nelli-portaali (National Electronic Library Interface) on kansallinen kirjastojen tiedonhakujärjestelmä. Se on käytettävissä yliopisto- ja ammattikorkeakoulukirjastoissa sekä yleisissä kirjastoissa.”

Tietotekniikkapalvelut – Ohjeita kaikenlaisiin tietoteknisiin ongelmiin.  Katso myös tietotekniikkapalveluiden fuksisivut.

TVT-ajokortti – Suoritusohjeet (kontaktiopetus tai itseopiskelu) ja oppimateriaali. Ilmoittautuminen perinteisesti WebOodissa.

Yleisen ja aikuiskasvatustieteen kotisivut – Oman pääaineemme kotisivut. Katso lisäksi Kasvatustieteiden Alma-sivut.

WebOodi – WebOodissa voi ilmoittautua kursseille ja tentteihin sekä esimerkiksi tilata opintosuoritusotteen.

Webmail – Yliopiston sähköposti. Muista varoa huijauskirjeitä, lottovoittoja ja muuta epäilyttävää.

Järjestöt

Aikuiskasvatuksen Kilta ry – “Aikuiskasvatuksen Kilta ry on Helsingin yliopiston piirissä toimiva järjestö, jonka jäseneksi voivat liittyä kaikki aikuiskasvatuksen ja -koulutuksen alasta kiinnostuneet.” Katso myös Killan fuksisivut.

Condus – “Condus ry on vuoden 2004 alussa toimintansa aloittanut Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden yhteistyöjärjestö. Tiedekuntajärjestönä Condukseen kuuluu 13 jäsenjärjestöä, joiden kautta Conduksen toiminta koskettaa n. 3900 tiedekuntamme opiskelijaa.” Katso myös Conduksen fuksisivut.

Didacta – “Didacta on kasvatustieteen ja aikuiskasvatuksen ruotsinkielisten opiskelijoiden ainejärjestö. Didactaan järjestää monenlaista toimintaa teemailloista urheilu- ja kulttuuritapahtumiin. Didacta toimii tiiviissä yhteistyössä vastaavan suomenkielisen ainejärjestön Peducan kanssa.”

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) – “Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) on Helsingin yliopiston opiskelijoiden yhteisö. Ylioppilaskuntaan kuuluvat kaikki Helsingin yliopistossa alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat.” Katso myös HYYn fuksisivut.

Osakunnat – “Helsingin yliopiston osakunnat ovat poikkitieteellisiä opiskelijayhteisöjä, jotka keräävät erilaisia, eri ikäisiä ja eri alojen opiskelijoita yhteen. Osakuntien jäseniä yhdistävät yleensä siteet samaan maakuntaan. Helsingin yliopistossa toimii 15 osakuntaa (11 suomen- ja 4 ruotsinkielistä), joihin kuuluu jäseniä kaikista yliopiston tiedekunnista sekä ulkojäseniä muista korkeakouluista.”

Peduca – Helsingin yliopiston kasvatustieteiden opiskelijoiden ja luokanopettajaopiskelijoiden ainejärjestö. Katso myös Peducan fuksisivut.

Terveys ja hyvinvointi

Nyyti ry – “Nyyti ry edistää ja tukee opiskelijoiden henkistä hyvinvointia ja elämänhallintaa. Nyytin yhteisöllinen ja monipuolinen toiminta lähtee opiskelijoiden tarpeista ja elämäntilanteista. Tarjolla esimerkiksi nettiryhmiä, elämäntaitokursseja ja hengailuiltoja.”

Opintopsykologit – “Helsingin yliopiston opintopsykologit työskentelevät monin eri tavoin opiskelutaitojen, motivaation, ajanhallinnan ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Opiskelijoille opintopsykologit tarjoavat yksilöllistä ja ryhmämuotoista ohjausta.”

Unicafe – Opiskelijaravintoloiden sijainnit, aukioloajat sekä tietenkin ruokalistat.

Unisport – “Zumbaa, pumppia, venyttelyä, sisäpyöräilyä, kuntosalia, sählyä ja vaikka mitä muuta kuudella kampuksella!”

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö (YTHS) – “Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. YTHS:n palveluita voivat käyttää kaikki Suomen yliopistoissa perustutkintoa suorittavat opiskelijat.”

Matkustaminen, tuet ja asuminen

HSL:n tietopaketti opiskelijan matkakortista – Ehdot ja ohjeet matkakortin opiskelijahintaisen matkakortin saamiseksi.

Kaipaatko kattoa?  – HYYn vinkkejä asunnonhakuun.

Kelan opintotukisivut – Paljonko saan opintotukea? Olenko oikeutettu asumislisään? Miten paljon saan tienata menettämättä tukia? Milloin opintotuen maksaminen katkeaa? Milloin opintotukea aletaan periä takaisin? Linkin takaa löytyy vastauksia.

Mistä kämppä opiskelijalle? – Helsingin kaupungin ja yliopiston vinkkejä opiskelija-asumiseen.

Reittiopas – Pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen aikataulut ja reittikartat löytyvät täältä.

Muuta

Helsinki.fi – “Helsinki.fi on ikkuna yliopistokaupungin elämään, tapahtumiin ja palveluihin. Tutustu pääkaupungin monipuoliseen tarjontaan, jossa tiede ja kulttuuri kohtaavat.”