Geotieteen kansallinen kilpailu 2021

Kansallinen geotieteiden kilpailu lukiolaisille järjestetään tiistaina 20.4.2021.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 kilpailuun ei ole vielä alkanut.

Kilpailun koe on sähköinen, eikä sitä tarvitse suorittaa koulupäivän aikana. Kilpailu on avoin kaikille lukiolaisille iästä ja vuosikurssista riippumatta. Kilpailun kysymykset ovat osa suomeksi/ruotsiksi ja osa englanniksi. Kilpailu ei vaadi etukäteen valmistautumista. Parhaiten sijoittuvat lukiolaiset palkitaan.

 

Koronavirus tilanteen vuoksi Geotieteiden 14. olympialaiset syksyllä 2020 on peruttu.

Tästä huolimatta Suomen Geologinen seura järjestää edustusjoukkueen valinnan käyttäen kansallista geotieteiden kilpailua esikarsintana. Esikarsinnassa parhaiten menestyneet, alle 19-vuotiaat lukiolaiset kutsutaan valmennukseen elokuussa 2020. Lopullinen nelihenkinen edustusjoukkue valitaan valmennuksen perusteella.

Edustusjoukkueeseen valituille lukiolaisille tarjotaan opiskelupaikkaa Helsingin yliopiston geotieteiden kandiohjelmaan ja Åbo Akademin geologian aineeseen.

Lue lisää viime vuoden kilpailusta täältä.
Vuoden 2018 kisoista voit lukea täältä sekä Naturalehden artikkelista!

Kansallisesta kokeesta, valmennuksesta ja edustusjoukkueen valinnasta vastaa joukko Helsingin Yliopiston ja Åbo Akademin geotieteiden opettajia yhteistyössä Suomen Geologisen seuran koulutustoimikunnan kanssa.

Kilpailuun osallistumista koordinoi ja lisätietoja mielellään antaa Minja Seitsamo-Ryynänen (HY). Vuoden 2020 ja 2021 toimintaa rahoittaa Opetushallitus ja K.H.Renlundin säätiö.
Suomen osallistumisen geotieteiden olympialaisiin rahoitti vuonna 2018 ja 2019 K.H.Renlundin säätiö.