Suomalaisiin kasvuyrityksiin sijoitetaan – nyt jo Saksaakin enemmän

Viime aikoina talousuutiset ovat olleet varsin harmaita. Eurokriisi, kestävyysvaje, irtisanomiset sekä taantuma esiintyvät otsikoissa päivittäin. Talousnoviisikin tajuaa, ettei kansantaloudellamme taida pyyhkiä kovin lujaa.

Nyt kuitenkin on havaittavissa auringonsäteitä paitsi ulkona (Helsinki +20, jippijaiii!), myös kasvuyrityssektorilla. Eilinen Helsingin Sanomat yllätti positiivisella uutisoinnilla – Suomi on ohittanut Saksan kasvuyritysten pääomakisassa! Suomalaiset kasvuyritykset houkuttelevat sijoittajia varsinkin kotimaisilta pääomamarkkinoilta, mutta mielenkiinto on herännyt myös ulkomailla. Suomen maine kansainvälisellä kasvuyrittäjyyskentällä on pelialan menestystarinoiden (Rovio, Supercell) ansiosta hyvässä nosteessa. Pari viikkoa sitten Helsinki Think Companyssa vieraillut Rovion markkinointijohtaja Peter Vesterbacka puhui täsmälleen samoista asioista, joten tuskin toimittaja ihan hakoteillä on. Lisäksi esille nostettu cleantech korostui Vesterbackankin puheissa. Suomalainen teknologiaosaaminen on huippuluokkaa. Tämän yhdistäminen ympäristöalan asiantuntijuuteen avaa Suomelle uusia mahdollisuuksia menestyä.

HS:n jutussa pääomasijoitusyhtiö Nexit Venturesin osakas Artturi Tarjanne maalailee positiivisia tulevaisuudennäkymiä Suomen taloudesta. Kasvuyrityksiin investoiminen kertoo, että luottamus suomalaista startup-skeneä kohtaan on kohdillaan. Pääomasijoittajat ja bisnesenkelit ovat alkuvaiheen yritykselle elintärkeitä – ilman rahoitusta homma ei lähde pyörimään.

..Ja Nexitin Tarjanteen ja 99venturesin Oppo Nyrövaaran voikin tavata Vuorikadulla 31.5. Been There – Done That -sarjan tiimoilta! Tarkempaa tietoa luvassa vielä lähempänä ajankohtaa.

Ja juttuhan löytyy myös Hesarin nettisivuilta: http://www.hs.fi/talous/Suomi+Saksan+ohi+sijoituksissa+kasvuyrityksiin/a1367818423844

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *